Influencer Plus

Geïntrigeerd door de fotoverslagen of blogs over uitstapjes naar Nederlandse Musea, evenementen en steden in binnen- of buitenland? Naast mijn werk voor Cube design museum & Continium discovery center ben ik ook beschikbaar als Influencer Plus.

Influencer Plus? Juist.

Voorbeeld: Schwäbische Alb

In mei 2017 had ik een bijzondere ervaring: Een korte weekendbreak naar de Schwäbische Alb in de buurt van Stuttgart. Nouja, break: twee dagen fietsen door deze mooie streek. Met als doel de diversiteit te laten zien, vanuit de ogen van een bezoeker aan de regio.

Communicatieadviseur als Influencer

Met mij heb je iemand in huis die opgeleid is als communicatieadviseur & gegroeid als marketeer. Met ervaring. Als Online Marketeer bij de genoemde musea in Kerkrade weet ik wat er nodig is om potentiële bezoekers te overtuigen. Iemand die dezelfde taal spreekt als de marketing- & communicatiemedewerkers.

Ik weet ook wat de ergernissen zijn bij het aanbod van de honderden vloggers & bloggers. Zelf zet ik ook geen grote namen in. Alle alarmbellen gaan eigenlijk al rinkelen bij een influencer met 20k volgers. Een klik op het profiel en je weet het al: gekocht en buitenlands. Heb je niks aan. Of de vriendinnenclubjes, die vanuit een Facebook-groep op elkaars berichten gaan klikken en reageren. Leuke cijfers, maar geen echt bereik. €500 alleen om een tweet te plaatsen? Zet dan lekker zelf een advertentie. Daarmee laat je je eigen netwerk ook nog eens groeien. Winst op lange termijn.

Voorbeeld: Zutendaal

In het voorjaar van 2018 gingen we met het hele gezin naar Landal Mooi Zutendaal, pal naast de Hoge Kempen. Uiteraard met een uitstapje naar het Blote Voetenpark Lietenberg & de Railbike in Munsterbilzen.

Foto's & tekst uit enthousiasme

Ik geloof in micro-influencers. Mensen die vooral uit enthousiasme schrijven en vertellen in hun omgeving. Met unieke content, geschikt voor de long-tail. En zoals je leest op Tikfout, durf ik mijzelf daar ook onder te scharen. Genoeg berichten over alle uitjes en vakanties!

Je wil namelijk iemand niet alleen lekker kan schrijven, maar ook fotograferen. Die betrokken is met je product of dienst. Een influencer die niet simpelweg je brochure overneemt, maar daar echt een uniek stuk van maakt. Geen twee alinea’s over de reis & het restaurantje na afloop, maar een verslag van de beleving in de stad, bij het evenement of in het museum. Ook geen narcistische blogger met scheve genomen selfies, maar foto’s die je ook nog eens niet alleen zelf mag, maar ook daadwerkelijk zelf wil gebruiken.

Voorbeeld: Carrières des Lumières

De zomer van 2019 brachten we door op een camping vlakbij Arles in Frankrijk. Een streek doorspekt met Van Gogh. Als Brabander dus een warm bad. Onder andere met deze projecties!

Zet Noud in voor je Influencer marketing

Vergeet daarbij vooral ook je eigen kanalen niet. Gebruik mijn blog & foto’s daarin, en geef ze een klein zetje met de betaalde promotie binnen Facebook & Instagram. Zet ze op Google Maps, als citaat op de eigen website. Uiteraard zet ik ook meerdere berichten op mijn eigen kanalen en profielen. Kijk ook eens op Google Maps!

Ook daar kan ik je bij helpen, al moet ik daar wel bij zeggen dat mijn tijd beperkt is… Dus wacht niet langer, boek me meteen als influencer, fotograaf en tekstschrijver voor je volgende event. Stuur me een e-mail met details van de stedentrip, de expositie, de persreis, het festival of het evenement waar je een influencer plus voor wil inzetten, en ik check snel mijn agenda.

Nog een keer de voordelen op een rij

  • All round & all in!
  • Marketing & communicatieadviseur als influencer
  • Ervaring in culturele sector
  • Foto's vrij te gebruiken
  • Verspreiding op eigen kanalen
  • Gratis tips & advies

Voorbeeld: Citytrip Eindhoven

Jawel! Een Citytrip in eigen stad, waarom niet? Vanuit Visit Brabant, de organisatie die toerisme in mijn provincie onder de aandacht brengt, zijn een aantal complete stedentrips gelanceerd. Naar Breda, Tilburg, Den Bosch, en ik mocht mee naar Eindhoven als local.