PANdemIC: Noud in het museum

Ik kan het nu ook zelf echt zeggen: ik hang in het museum*! Of beter gezegd, een foto die ik heb gemaakt. Deze foto van een weggegooid mondkapje is onderdeel van de expositie PANdemIC, nog t/m 30 september 2020 te zien in Museum Hilversum.

Voor deze expositie heeft het museum samengewerkt met de Stichting Care4Corona. Iedereen kon hierbij foto’s insturen bij een fotowedstrijd om de pandemie in beeld te brengen. Indrukwekkende beelden vanuit de IC, handjes tegen het raam met oma aan de andere kant, enzovoort.

Ik heb met mijn inzendingen juist gezocht naar de minder voorspelbare foto’s, zonder iets af te willen doen aan de andere inzenders. Wat zag ik nog méér om me heen veranderd? Dat was dus ook dit weggegooide mondkapje, bij een hangplek hier in de buurt. Nonchalant gedumpt. In het verhaal van PANdemIC paste dit beeld blijkbaar ook, want hij is opgenomen in de selectie voor de fotoexpositie!

Andere foto’s die ik heb ingezonden waren standbeelden, zoals het mondkapje van meneer Frits op de Eindhovense markt, het beeld van Vincent van Gogh bij ’t Park in Nuenen & de dinosaurus op de rotonde in Boxtel, vlakbij het Oertijd Museum.

Ook nieuw waren de strepen op de grond, en zelfs de hekken in de (openbare) ruimte. Zoals in de Efteling, de afzettingen bij de Belgische grens of gewoon voor een ijssalon.

Ik ben helaas nog niet in staat geweest om te gaan kijken, toch nét te ver voor even een tripje in corona-tijd. Dat was dan ook een van de (spontane) inzendingen: het wachten op het moment dat ook de musea weer open mochten.

Maar kom jij wel in/uit de buurt, op de foto’s op Instagram van Museum Hilversum ziet het er in elk geval goed uit. Ben jij al geweest? Hoe was het?

* Okee, ik hing al eens eerder in het museum. Als onderdeel van een object in het Van Abbemuseum & met een verhaal in een van de laatjes in de Chest of Drawers van Cube design museum… nu dus echter dan echt met mijn eigen werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.