Evoluon.com: Website & SEO

Van oktober 2010 t/m 30 april 2016 was ik werkzaam voor congres- en vergaderlocatie Evoluon Eindhoven als communicatie manager. Naast social media en beheer CRM systeem SalesForce was ik medeverantwoordelijk voor het opzetten en uitrollen van marketingcommunicatie campagnes. Bekijk mijn CV voor mijn volledige profiel.

Onder mijn verantwoordelijkheden viel uiteraard ook de website www.evoluon.com. Zorgen voor de juiste content en verspreiding met aandacht voor SEO, met uiteindelijk uiteraard als doel nieuwe aanvragen (conversie).

CMS: Wenetic van Finetic

De website is in 2014 geheel vernieuwd: een geheel nieuw CMS genaamd Wenetic, nieuwe layout en nieuwe content. Deze ontwikkeling was een iteratief proces: Na een eerdere versie in 2013 is er goed gekeken naar het daadwerkelijke gebruik.

Op basis van deze resultaten is er samen met Finetic gewerkt aan een nieuwe basislayout. Dankzij het gelijktijdig ontwikkelde beheersysteem Wenetic heb ik per pagina de juiste contentblokken kunnen plaatsen en beheren. Het past bij mijn stijl van werken: zowel de plannen maken maar niet vies van uitvoering. Heerlijk om direct resultaat te kunnen realiseren en zelf het effect te zien van keuzes in ontwerp.

Zorgen voor traffic en conversie

Zonder bezoekers geen (online) aanvragen. SEO is een blijvend proces voor www.evoluon.com. Wekelijks worden de posities op gekozen keywords bekeken en aanpassingen gemaakt in de website.

Naast deze (technische) aanpassingen en nieuwe informatie verschijnt er ook nieuwe content wanneer beschikbaar, zoals nieuws- en agendaitems, campagnes en referenties. In 2013 is het iBook ‘ROI van je evenement’ gelanceerd, een nieuwe editie over hybride evenementen is in ontwikkeling.

Het schrijven van de webteksten is ook in eigen beheer door ondergetekende. Afhankelijk van beschikbare evenementen geschikt voor publicatie wordt er een nieuws- of persbericht geschreven, gepubliceerd en verspreid. Deze verspreiding kan gaan via perslijsten, social media of een nieuwsbrief, ook in eigen beheer met MailChimp.