Noud de Greef

Marketing- & Communicatieadviseur.
Allround, creatief en online éxtra sterk.

Met ervaring als Marketing- & Communicatieadviseur in online media, openbaar vervoer & evenementenindustrie ben ik nu werkzaam als online marketeer in de culturele sector.

Voor Museumplein Limburg, waar Cube design museum, Continium discovery center & Columbus earth center in Kerkrade onder vallen, werk ik als marketing & communicatieadviseur met de focus op alle aspecten rondom online marketing. Van advies & planning voor gebruik van social media, van Google AdWords, SEO & online advertising tot daadwerkelijke productie van content, van analyse tot (openings)event.

Dit is mijn werkplek sinds mei 2016. Daarvoor was ik vijf jaar werkzaam bij het Eindhovense icoon Evoluon en betrokken bij de de overgang naar Regus Kora. Dit concept was een internationale startup binnen de MICE (Meetings Incentive Congres & Event) industrie en kantoormarkt vanuit Regus: bijzonder om mee te maken. Daarvoor heb ik kort gewerkt bij Infoland, een IT-bedrijf wat zich bezig houdt met documentmanagement. Als beginnende communicatieadviseur dook ik in het diepe bij Hermes/Connexxion en werkte uiteindelijk mee aan de aanbesteding van de OV-concessies in de regio Eindhoven en Arnhem/Nijmegen.

Dankzij deze ervaringen in erg verschillende werkomgevingen, mijn brede opleidingen & persoonlijke interesses en passies ben ik flexibel & breed inzetbaar. Allround op het vlak van marketing & communicatie, evenementen, en dankzij de kennis en kunde van wetenschap en techniek ook analytisch & stressbestendig.

Privé en werk zijn niet helemaal te scheiden: ik heb een brede interesse: Van design tot (toegepaste) kunst, van wetenschap & techniek tot geschiedenis. Alleen mijn sport (mountainbike & wielrennen) kan ik niet dagelijks toepassen in mijn huidige werkomgeving. Ik ben getrouwd en heb twee dochters.

Noud de Greef - Marketing- en communicatieadviseur - Eindhoven

Hobby’s & interesses

Fietsen

Mountainbiken & wielrennen, elk weekend lijken de tochten langer te duren. Vanaf Eindhoven naar Den Bosch, Tilburg of Weert - en terug - geen probleem.

Cultuur & wetenschap

Niet geheel toevallig werk ik nu in musea: geschiedenis, (toegepaste) kunst, design maar ook wetenschap blijven me lokken.
Een alleseter van kennis.

Fotografie

Eigenlijk geen hobby meer te noemen: doorgegroeid vanuit analoge fotografie maak ik nu zelf foto's bij events & exposities voor de musea waar ik werk.

Werkervaring

Op dit moment werk ik als online marketeer voor Museumplein Limburg.

Ik richt me binnen het marketingteam van de organisatie Museumplein Limburg in Kerkrade (hieronder vallen Cube design museum, Continium discovery center & Columbus earth center) op het vergroten van de (online) zichtbaarheid. Het doel: vergroten van de bekendheid van de musea en de verhalen achter de exposities, om zo een blijvende groei van het aantal bezoekers op locatie te krijgen. Alle aspecten van online marketing komen hier in voor: van strategie tot operationeel.

Denk aan het creëren én uitrollen van de online marketingstrategie en advies over het verdere inzetten daarvan: van opzetten, inrichten en vullen van (project)websites, inclusief SEO, SEA, analytics, ticketing, advies over social media, copy, social advertising, influencers & affiliates en meer om de bekendheid van de musea en de achterliggende verhalen van de exposities onder de aandacht te brengen.

Daarnaast werk ik aan verbetering & toepassing van andere systemen achter de schermen zoals mailingsoftware, MS Teams & Microsoft Dynamics CRM. Ook speel ik een rol bij de specials zoals openingen en andere evenementen gerelateerd aan de exposities, breng ik de exposities met foto’s in beeld en heb ik aandacht voor de GDRP/AVG en inclusiviteit binnen de organisatie.

Vrijwilligerswerk en andere projecten

Naast mijn werk hou ik van experimenteren. In tekst en beeld. Online én offline.

Naast langlopende projecten zoals analoge fotografie, Hotel Strijp-S, de SMC040 & Wijkblad Prikkel zijn daar ook kleinere initiatieven, zoals Eindhoven op een Postzegel, Kop Koffie bij ons Moeder, en enkele edities van Startup Weekend Eindhoven.

Prikkel - Wijkblad Doornakkers Eindhoven
Wijkblad Prikkel
Startup Weekend Eindhoven 2014
Startup Weekend Eindhoven
Eindhoven op een postzegel
Eindhoven op een Postzegel
Hotel Strijp-S
Analoge fotografie
Analoge Fotografie
Standbeeld ons Moeder Kleine Berg Eindhoven
Kop Koffie bij ons Moeder
Social Media Club Eindhoven
Social Mediaclub Eindhoven

Bijzondere events

Geïntrigeerd door de fotoverslagen of blogs over uitstapjes naar Nederlandse Musea, evenementen en steden in binnen- of buitenland? Alsof mijn tijd en energie nog niet op is door mijn mijn werk voor Cube design museum & Continium discovery center, de fotografie en het fietsen, schrijf ik regelmatig over evenementen, musea en andere gebeurtenissen. Enkele bijzondere items lees je hieronder. 

Fietsvakantie Schwäbische Alb

In mei 2017 had ik een bijzondere ervaring: Een korte weekendbreak naar de Schwäbische Alb in de buurt van Stuttgart. Nouja, break: twee dagen fietsen door deze mooie streek. Met als doel de diversiteit te laten zien, vanuit de ogen van een bezoeker aan de regio.

Zutendaal

In het voorjaar van 2018 gingen we met het hele gezin naar Landal Mooi Zutendaal, pal naast de Hoge Kempen. Uiteraard met een uitstapje naar het Blote Voetenpark Lietenberg & de Railbike in Munsterbilzen.

Carrières des Lumières

De zomer van 2019 brachten we door op een camping vlakbij Arles in Frankrijk. Een streek doorspekt met Van Gogh. Als Brabander dus een warm bad. Onder andere met deze projecties!

Voorbeeld: Citytrip Eindhoven

Jawel! Een Citytrip in eigen stad, waarom niet? Vanuit Visit Brabant, de organisatie die toerisme in mijn provincie onder de aandacht brengt, zijn een aantal complete stedentrips gelanceerd. Naar Breda, Tilburg, Den Bosch, en ik mocht mee naar Eindhoven als local.