Noud de Greef

Allround Communicatieadviseur.
Creatief en extra sterk online.

Ik ben een betrokken verhalenverteller. Dankzij mijn werkervaring in verschillende branches & disciplines, twee verschillende opleidingen, en vooral een gezonde portie nieuwsgierigheid kan ik snel elk probleem vol gas aanpakken. Van technisch tot cultureel: ik ben allround inzetbaar, verrassend creatief en online extra sterk. Ik kan prima alleen werken… Maar hou wel van collega’s om me heen om elkaar scherp te houden, van elkaar te leren en elkaar met humor en snoep op te zwepen tot nét dat tandje extra.

Ook in mijn vrije tijd zorgt die brede interesse voor genoeg activiteiten. Sinds 2001 blog ik op Tikfout.nl. Ooit studentikoos, later wat meer over marketing & communicatie, nu steeds meer de plek voor mijn passie fotografie met beelden van & teksten over bezoeken aan musea, steden & evenementen.
Daarnaast ben ik actief in mijn omgeving. Zo ben ik alweer vijf jaar betrokken bij een wijkblad na een herstart, zorgde ik dat een brug een naam kreeg, heb ik Eindhoven aan een echte eigen postzegel geholpen, werk ik mee aan het Eindhovense Stadsjournaal en geniet ik nog steeds van de ontstane community vanuit SMC040.

Alleen mijn sport (mountainbike & wielrennen) kan ik nog niet dagelijks toepassen in mijn huidige werkomgeving. En da’s misschien maar goed ook, zodat er tijd over blijft voor het thuisfront: Ik ben getrouwd, twee dochters en een hond. 

Hobby’s & interesses

Fietsen

Mountainbiken & wielrennen, elk weekend lijken de tochten langer te duren. Al is het nu wel winter... Vanaf Eindhoven naar Den Bosch, Tilburg of Weert: geen probleem.

Cultuur & wetenschap

Noem het leergierig of gewoon nieuwsgierig: geschiedenis, (toegepaste) kunst, design maar ook wetenschap blijft me lokken: Een alleseter van kennis.

Fotografie

Eigenlijk geen hobby meer te noemen: doorgegroeid vanuit analoge fotografie maak ik foto's bij een brede variatie aab events, exposities & projecten.

Huidig werk: Nederlandse Hart Registratie

Op dit moment ben ik werkzaam als Communicatieadviseur bij Nederlandse Hart Registratie. De NHR heeft als doel via kwaliteitsregistraties bij te dragen aan het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de hartzorg in Nederland. Mijn taak: vergroten bereik, bekendheid en vooral waardering onder de stakeholders.

Alle Nederlandse ziekenhuizen verzamelen binnen de NHR data over de behandeling van hartziekten, zoals bijvoorbeeld hartchirurgische behandelingen, dotterbehandelingen, percutane hartklepvervangingen, pacemaker- of ICD implantaties en ablaties. Voor diverse veel voorkomende ziektebeelden worden registraties rondom het ziektebeeld vormgegeven, zoals bijvoorbeeld voor hartfalen en atriumfibrilleren.

De NHR verwerkt in opdracht van de ziekenhuizen de gegevens en stelt deze ook beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten. De organisatie voldoet aan alle privacy vereisten en is NEN gecertificeerd. In totaal verzamelt de NHR data van meer dan 80.000 invasieve of operatieve behandeling per jaar.

Bijzondere projecten

Binnen het team Communicatie Koningsdag 2021 werkte ik mee aan de digitale beleving van Koningsdag. 

Dit jaar ontving de gemeente Eindhoven de koninklijke familie, maar vanwege de beperkende coronamaatregelen werd deze Koningsdag uiteraard anders dan anders. Daarom is een programma ontwikkeld waarbij de fysieke aanwezigheid van het Koningshuis wordt gecombineerd met digitale beleving voor thuis. Een feest waarvan iedereen kon genieten of zelfs aan kon meedoen.

Ik gaf advies over & deed de uitvoering van communicatie voor de expositie die tijdens de Dutch Design Week 2020 moest pieken…. en dat werd heel spannend! 

In dat jaar vanwege corona onverwachts geheel digitaal, dus met extra aandacht voor de online aanwezigheid: door de afstemming met betrokken kunstenaars, het schrijven van persberichten, schrijven en produceren van content voor/van website, social media & mailings hebben de expositie als geheel en de losse projecten zoals de Young Talent Award toch genoeg aandacht gekregen.

Alle eerdere werkgevers

Vrijwilligerswerk, acties en andere projecten

Naast mijn werk hou ik van experimenteren. In tekst en beeld. Online én offline.

Naast langlopende projecten zoals analoge fotografie, Hotel Strijp-S, de SMC040 & Wijkblad Prikkel zijn daar ook kleinere initiatieven, zoals Eindhoven op een Postzegel, Kop Koffie bij ons Moeder, en enkele edities van Startup Weekend Eindhoven.

Prikkel - Wijkblad Doornakkers Eindhoven
Wijkblad Prikkel
Startup Weekend Eindhoven 2014
Startup Weekend Eindhoven
Eindhoven op een postzegel
Eindhoven op een Postzegel
Hotel Strijp-S
Analoge fotografie
Analoge Fotografie
Standbeeld ons Moeder Kleine Berg Eindhoven
Kop Koffie bij ons Moeder
Social Media Club Eindhoven
Social Mediaclub Eindhoven

Bijzondere events

Geïntrigeerd door de fotoverslagen of blogs over uitstapjes naar Nederlandse musea, evenementen en steden in binnen- of buitenland? Alsof mijn tijd en energie nog niet op is door mijn mijn werk voor Cube design museum & Continium discovery center, de fotografie en het fietsen, schrijf ik regelmatig over evenementen, musea en andere gebeurtenissen. Enkele bijzondere items lees je hieronder. 

Fietsvakantie Schwäbische Alb

In mei 2017 had ik een bijzondere ervaring: Een korte weekendbreak naar de Schwäbische Alb in de buurt van Stuttgart. Nouja, break: twee dagen fietsen door deze mooie streek. Met als doel de diversiteit te laten zien, vanuit de ogen van een bezoeker aan de regio.

Zutendaal

In het voorjaar van 2018 gingen we met het hele gezin naar Landal Mooi Zutendaal, pal naast de Hoge Kempen. Uiteraard met een uitstapje naar het Blote Voetenpark Lietenberg & de Railbike in Munsterbilzen.

Carrières des Lumières

De zomer van 2019 brachten we door op een camping vlakbij Arles in Frankrijk. Een streek doorspekt met Van Gogh. Als Brabander dus een warm bad. Onder andere met deze projecties!

Voorbeeld: Citytrip Eindhoven

Jawel! Een Citytrip in eigen stad, waarom niet? Vanuit Visit Brabant, de organisatie die toerisme in mijn provincie onder de aandacht brengt, zijn een aantal complete stedentrips gelanceerd. Naar Breda, Tilburg, Den Bosch, en ik mocht mee naar Eindhoven als local.