Future of Food: eet de toekomst op Sectie-C tijdens Dutch Design Week 2017

Wat eten we in 2050? Minder vlees of een andere vorm, hoe gaan we om met voedselverspilling, schaarste van water of andere grondstoffen en wie weet wat de toekomst nog meer gaat brengen? Pippens en The Eatalier gingen op onderzoek uit. Ik ging de uitkomsten van die speurtocht ervaren tijdens een diner op mijn favoriete hotspot van de Dutch Design Week Eindhoven: Sectie-C. In een van de werkplaatsen was een lange tafel ingericht met een verdacht klein bordje…

En dat was maar goed ook, want met 16 gangen en genoeg wijn zaten we er tegen middernacht nog en aten we ons buikje en brein rond. Wel met een kleine onderbreking om de fietsen even op een andere plek neer te zetten. Sectie-C was dit jaar namelijk anders van opzet. De ingang is verplaatst naar de noordkant van het complex in Tongelre, en alles leek behoorlijk opgeruimd vergeleken met eerdere jaren. Op deze eerste dag van de Dutch Design Week was het deze avond ook nog verdacht rustig.

Dutch Design Week 2017 - Sectie-C Design Diner

Tenminste bij de ateliers: de kenners van deze parel hadden elkaar gevonden bij de foodtrucks & bar op het midden van het terrein. Waar in het centrum van Eindhoven en op Strijp-S de deuren tegen zes uur dicht gaan, mogen ze hier in elk geval nog door tot negen. Mijn gezelschap liep echter nog even door, want onze tafel stond binnen op ons te wachten. Daar leidde food designer Katinka Versendaal in wat ons te wachten stond, Pepijn Meijers gaf als kok meer details over de exacte ingrediënten en gedachten erachter.

 

Als voorbeeld: bloedworst. Had hij dat niet gezegd, dan hadden we een hele smakelijke rookworst geproefd. Nu was het voor sommige toch even slikken. Maar wat zou er mis zijn met dit gerecht? Nu gooien we dat deel van ons vee gewoon weg? Of gedroogde groenten, ter plekke met cup-a-soup-onee-dat-mocht-ik-niet-zeggen-het is-bouillon weer smakelijk gemaakt, om zo minder weg te hoeven gooien en efficiënter eten te kunnen bereiden? Uiteraard ontbraken de meelwormen (op een chocolade lolly) niet. Daarmee was het ook al duidelijk dat eten in 2050 ook nog steeds smakelijk zal zijn, en ook gewoon luxe wanneer het kan: als afsluiter snoven we chocolade met wat mint…

Er zijn nog stoelen over op moment van schrijven, dus sluit een dagje DDW in stijl af op Sectie-C:  tickets!

Geef een reactie