12 Tuinen Tocht: een weekend lang op pad door Nuenen, Gerwen en Nederwetten

👩‍🌾‍👨‍🎨🌳 Zo kom je nog eens ergens. Of beter gezegd op plekken waar je anders niet komt. Tenzij je een inbreker bent. Of de bewoners kent. Of dat het huis te koop staat en je gaat kijken omdat je het graag wil & kunt kopen. Of omdat je de tuinman bent.

Enfin, tuinen. In Nuenen, Gerwen en Nederwetten hebben 12 terecht trotse bewoners van een huis met zo’n tuin de poort wagenwijd open gezet tijdens de Twaalf Tuinen Tocht. Het gevolg: 20 km gelopen en gefietst en 25.000 stappen & fietstrappen voor een fotoreeks. Dank Nuenen Gerwen Nederwetten 200 & uiteraard de bewoners voor de gastvrijheid!

Allereerst wat details. Elke tuin verdient het eigenlijk om er een hele ochtend of avond van te genieten… fotosessie aan te wijden. Lekker met de opkomende zon of juist richting de avond. Enkelen hadden ook een zwemvijver. Meerdere zitplekken. Genoeg gras. Vul de gemiste details zelf maar in. 😉

Dan de tuinen.

Kasteel Soetenbeek

Toch ook even een bijzonder moment: Kasteel Soetenbeek. Een landhuis net rechts van de Dommel. Recent gerenoveerd, klaar voor gebruik.

Het Verborgen Paradijs

Verborgen of gewoon ver weg, maar de moeite waard: Het Verborgen Paradijs. Alhoewel, nu ik het weet: vanaf de dijk van het Wilhelminakanaal gewoon een stukje de wildernis in. Niet geschikt voor onervaren elektrische fietsers, zo zag ik. Gelukkig gingen ze aan de droge kant van het fietspad de berm in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.