Luchtmachtdagen 2019

Hier in Eindhoven horen we regelmatig wat straaljagers in de verte. Niet zo gek, want eigenlijk is Eindhoven Airport een militaire luchthaven. En met Volkel & Gilze en Rijen dichtbij komt er wel eens wat overvliegen. In beide plaatsen zijn namelijk ook luchtmachtbasissen gevestigd. Vliegbasis Gilze-Rijen is de vaste plek voor helikopters, Volkel voor straaljagers zoals de F16 & de min of meer publiek geheime kernwapens.

Luchtmachtdagen in 360, tip: open YouTube op mobiel en kijk rond!

Dit weekend was er veel geluid te horen: Volkel stond na drie jaar weer in het teken van de Luchtmachtdagen. Verdeeld over twee dagen liet niet alleen de Nederlandse luchtmacht (in samenwerking met andere onderdelen van de krijgsmacht) zien wat ze in huis hebben, ook uit andere landen kwamen straaljagers over. Om beurten lieten ze de motoren brullen…

Roos wilde het graag ook eens meemaken: Oordoppen gehaald en op tijd de auto in om de files voor te zijn. Het was een beetje bewolkt, en… wat een mensenmassa. Veelal voorzien van kanonnen van telelenzen. Allemaal op jacht naar dat ene plaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.