GLOW 2020

Toch nog een beetje GLOW in Eindhoven dit jaar! Door de corona-maatregelen zijn er geen lichtkunstwerken in de stad zelf om in polonaise langs te schuifelen… Maar GLOW is voor zo’n beetje de hele stad vanuit thuis te zien.

Eergisteren verscheen er al een blauwe gloed boven het centrum, met wat rode ballonnen ertussen, gisteren werd het officieel bekend gemaakt: Eindhoven zelf is nu het grootste lichtkunstwerk ter wereld. 80 vierkante kilometer hemel is blauw aangelicht. De Emmasingel is een baan van licht, de Lichttoren zet de puntjes op de PH en het Studenthotel is een vuurtoren voor Eindhoven.

Ik had in juni echter al een mazzeltje.. Onderweg naar huis zag ik wat lampen bij de brug over het Eindhovensch Kanaal, bij de Tongelresestraat. Aangezien ik net van de fotocursus af kwam, had ik ook nog een een statief en camera bij… Plechtig beloofd mijn mond te houden aan de crew van het Lichtfestival, maar nu dan toch het resultaat van deze test op Tikfout!

Connecting the Dots

Een heel groot geheim was het ook weer niet, althans, de link van de blauwe lucht & rode stippen naar het Eindhovense Lichtkunstfestival GLOW was snel gelegd voor de meeste Eindhovenaren. Niet alleen door de datum kort na de DDW.

Veel kinderen waren namelijk al aan de slag met een eigen klein lichtkunstwerk: de Glow Dots. Aan een zijde van een kubus een rode cirkel, de anderen om in te kleuren. De Dot mag voorzien van een lampje tegen het raam, zodat aan de buitenkant in de straten rode dots te zien zijn. Symbool voor verbinding.

Saar heeft er ook een gemaakt, geheel in stijl van de game-hit nu: Among Us. Een soort Wie is de Mol slash Cluedo op je mobiel: Met tien mensen struinen ze online door een ruimteschip of maanbasis, maar twee daarvan zijn imposters die de andere spelers proberen te vermoorden. Enfin, vandaar dat rare plaatje van een stukje beenham met botje op haar Glow Dot. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.