Het centrum van Eindhoven

Sinds september volg ik een fotocursus. Dat lag vanwege corona nu ook alweer 100 dagen stil. Tot gisteravond. Hoewel we het pand van CKE nog niet in konden, zijn we maar even het centrum in gegaan. Elkaar weer eens zien en een rondje maken om er weer in te komen. Sowieso de eerste keer dat ik weer ín het centrum was. Wel na sluitingstijd van de winkels, maar alle strepen op de grond… brrr. De hekken rondom de terrassen vielen nu wel mee door wat extra aankleding en de ruimte om je tafel heen was eigenlijk wel prettig.

Eindhovense kolossen

De leegte in de stad viel vooral te merken aan de randen. Er waren wel wat skaters op het stadhuisplein, maar verder weinig leven. Zelfs geen scheurende motoren & patserbakken op de Keizersgracht en in de Bergen. Haast een oostbloksfeer, in zwart wit geschoten dan.

Details van de binnenstad

Dus ook maar op zoek naar wat kleur. Zoals bij de Kazerne, waar men de richting aanduid met hartjes. Toevallig vertelde m’n dochter Roos recent dat het hartje helemaal geen hartje is. Goed, dat het geen anatomisch correcte weergave is, dat had ik wel door ja. Maar dat het van de billen van de vrouw vandaan kwam, dat had ik dan weer niet in de gaten. Snel maar eens met haar hierlangs fietsen, alleen al voor haar reactie. Uiteraard even gegoogled naar de waarheid van haar claim, en het is inderdaad een van de mogelijke verklaringen. Maar er zijn er meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.