Museum De Lakenhal: Jonge Rembrandt

Na het recente bezoek aan Rijksmuseum Boerhaave, Museum voor Oudheden & Museum Volkenkunde was ik nog niet klaar met Leiden. Museum De Lakenhal stonden namelijk ook nog bovenaan het to do lijstje. En op 8 november was ik toch in de buurt.

Die dag was namelijk de bekendmaking van de Museumkids Kidsproof award. Mooi nieuws trouwens, Continium mag zich weer een jaar Kidsproof noemen! En… nu staat er weer een museum extra hoog op het to do lijstje: de prijsuitreiking vond namelijk plaats in Archeon in Alphen aan de Rijn. Nu had ik alleen de tijd voor een snelle blik, maar genoeg om te zien dat er meer te halen valt!

Archeon.

Maar goed, nu eerst naar Museum Lakenhal in Leiden. Daar was een speciale expositie genaamd “Jonge Rembrandt – Rising Star”, waarin de groei van deze schilder te volgen is. Toch wel erg gaaf om de achtergrond van een kunstenaar zo beeldend verteld te krijgen. Ook Van Gogh’s Intimi in het Noordbrabants Museum doet dat. Helaas was fotografie daar verboden, anders had ik je vast ook daarvan wat laten zien, maar dat terzijde.

Inderdaad, geheel in stijl lette ik ook op de schaduwen in de expositie. En iets wat best uít die schaduw van Rembrandt mag, is de rest van De Lakenhal. Even gemist dat daar ook best wel anders moois te zien is, los van het gebouw zelf. Van héul oud, tot modern. En een tintje historie van Leiden. Een fotoreeks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.