Terug naar de toekomst: Evoluon Eindhoven vanuit de toren

Het Evoluon gaat alweer weer open voor het publiek met een tentoonstelling. Was het eerder in de zomerperiode te bezoeken dankzij de exposities Discovery & Brain Experience, nu is de expo Retrofuture van Next Nature Network de blikvanger. Een terugblik op hoe wij als mensen de toekomst zagen. Of zelfs zien. De deuren zijn dit weekend geopend, d’r komt vast nog een moment voor een bezoekje.

Ik besefte me ineens dat ik nog foto’s had van de beklimming van de technische mast, de toren naast het Evoluon. Dat bleek in 2013 te zijn geweest, alweer bijna tien jaar terug! Uiteraard deed de lift het niet meer, want de toren is nauwelijks meer in gebruik. Althans, niet meer voor radio en meer waarvoor hij meer dan vijftig jaar geleden is gebouwd. Op de liftdeuren wel mooie letters, Efteling waardig.

De reden van het bedwingen van de ladders indertijd: het plaatsen van blikjes voor solargraphs. Dat zijn opnames van de baan van de zon over een lange periode, meestal een half jaar lang. Gelukkig bedacht ik me dat het meenemen van een digitale camera vast ook een goed idee was om niet zoveel maanden te hoeven wachten.

Enfin, zoveel meters boven de grond verdween alle hoogtevrees en zag ons Eindhovense ruimteschip er heel anders uit.

Mijn videoskills (en ongetwijfeld ook de hardware) waren nog niet zo best maar he, er is ook bewegend beeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.