Beekse Bergen

Het was wat grijs weer, eind december 2018: jammer voor de foto’s, maar de dieren lieten zich er niet minder om zien. En er waren marshmallows bij de centrale punten in het park waar je weer wel de auto, bus of boot verlaat voor een wandeling.

Trouwens, in mei 2017 zijn we ook naar Safaripark Beekse Bergen geweest. Toen was het wel wat warmer, echter zonder goede camera. We namen het ervan: eerst met de bus, de hele route, nog een keer naar halverwege met de boot en te voet terug.

De bus is daarbij prima te doen: wij hadden een handjevol andere bezoekers en geen wachtrij: dus alle aandacht van de Ranger, de gids die in de bus tekst en uitleg gaf. En de chauffeuse was trouwens.

Met de auto op safari

Deze keer, in de kerstvakantie, toch een keer in de eigen, warme auto. Geen gids, maar Winston Gerstanovich die via de Beekse Bergen app bij het binnenrijden van een nieuw gedeelte ons toesprak.

En toch… bizar om dan al vrij snel na de start de cheetahs te zien. Kort na de leeuwen, hek door, en daar waren ze. Liggend in het gras, de kop fier omhoog. Kijkend naar de auto’s. Volgende bocht, direct herkenbaar: het bultje waar het Franse gezinnetje gezellig ging picknicken. Nee, da’s dus niet een plekje achteraf, het is niet onduidelijk of je nog in de route zit, ook zonder waarschuwingsborden: hoe komt het in je op om uit te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.