Cruhnners – Hardlopen voor het goede doel

Poster Cruhnner NoudWe zijn los! Ook ik ga de (halve) DLL Marathon Eindhoven lopen voor goede doel als een van de Cruhnners. Mijn streven: een tijd onder de twee uur. Licht bijgesteld vanwege wat knieproblemen. Lopersknie, rechts.

Dus: goede fysiotherapeut gezocht die een extra steentje wil bijdragen door me daarbij te helpen. Uiteraard ga ik nog langs bij de praktijk in de buurt, maar naast de reguliere oefeningen is wat extra aandacht nooit weg.

Update: het wordt krap…

De fysiotherapeut heeft al twee maal lopen duwen en trekken. En heel aandacht gekeken naar ondergetekende op een lopende band. Daarvoor moest ik gisteravond verplicht rennen, zodat vanmorgen alles goed duidelijk was bij het palperen door de fysio. De (voorlopige) uitslag:
Rechterbeen lijkt als geheel wat stijver en minder ver te buigen dan de linker, mogelijk compensatie voor iets in de heup. Spierkracht in ’t linkerbeen is ook sterker. Rug en hoger lijkt allemaal in orde. Over mijn hoofd hebben we het verder niet gehad.
Dus… Door naar een specifieke sportfysiotherapeut in Stratum en kijken of met losmaken & oefeningen gericht op de heup de pijn in knie verdwijnt. Dat zou snel kunnen gaan. Hoe snel, da’s alleen nog de vraag… Ik hou hoop, zal geen recordtijd worden in de halve Marathon (Lees: puur op karakter en op mijn tandvlees), maar ik heb dus ook nog geen definitieve ‘nee’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.