De 12e man van FC Eindhoven

Helemaal goed verstaan konden we het niet, maar het leek erop dat de MVV aanhang dacht dat ze tegen PSV aan het voetballen waren. Het was echter de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het kleinere broertje FC Eindhoven.

Bij Eindhoven Dichtbij had ik twee kaartjes gewonnen en samen met Robbie zat ik op de tribune. Vak J. Vlak naast de harde kern.  Die kern was jong, net als de spelers op het veld. Een vriendenclub. En die hadden er zin in.

Wij ook. Zin om even bij te praten en voetbal te kijken. Via de Aalsterweg reden we op ons fietsje langs de artiesteningang van het Jan Louwers Stadion. De binnenkomst was al prima: geen gedoe met clubkaarten, alleen even je ID laten zien om te kijken of die niet was afgegeven door de burgemeester van Maastricht. Want dan mocht je naar het uitvak. En dat wil je niet, dat is verder lopen van de biertap. De eerste helft zaten we nog lekker in het zonnetje ook.

De wedstrijd zelf werd verloren met 2-3 in de laatste paar minuten, dat zat er wel aan te komen: MVV leek meer rust te hebben, maar FC Eindhoven was gevaarlijker en maakte eerst 2-0. De routine bij MVV betaalde zich uiteindelijk toch uit tot teleurstelling van het publiek. Wat gemopper toen iemand sip zijn vlag oprolde in de 89ste minuut, maar dat was al snel gesust door een boze blik van twee stewards vanaf de zijkant.

Na afloop wat stewards met politie langs de weg om de supporters van het uitvak een andere richting op te leiden. Onze fietsen stonden dus helaas ook in die richting, maar gelukkig mochten we ze wel pakken. Op naar de frituur om de avond af te ronden en de laatste paar minuten van de finale van het hockey dames bij de Olympische spelen te kijken.

Frituur in Stratum
Frituur in Stratum

Dit is voetbal. Geen herrie, geen gedoe met clubkaarten, geen rijen, gewoon gaan, op de tribune biertje pakken, WC’s waar Napoleon nog heeft gepist en een aanhang die 90 minuten lang sfeer maakt. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Toen leek het alsof de duurbetaalde profs er ook zelf daardoor ook geen zin in hadden. Eens kijken wat er dit seizoen nog meer gaat gebeuren aan de Aalsterweg, want zo’n avond is een mooi begin van je weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.