Kunsthal: Action <-> Reaction

Licht en beweging: het had een expositie in Eindhoven kunnen zijn. Maar de expositie Action <-> Reaction stond in Hal 7 van de Kunsthal in Rotterdam. Na ons bezoek aan Boijmans staken we het Museumpark over en doken we in de wereld van 100 jaar kinetische kunst.

Van neonlicht tot schaduwen, van optische illusies tot daadwerkelijke beweging: de hal was ramvol gepakt met verschillende vormen van kunst. De expositie was een aangepaste voortzetting van de ‘Dynamo’ zoals in 2013 in het Grand Palais te Parijs te zien was. Daar was ik niet voor uitgenodigd, dus ik vond het prima om nu gewoon lekker dicht bij huis te kunnen genieten. Eigen musea eerst. 😉

Een van de meest opvallende werken (echter weer niet zo fotogeniek & instagrammabel als de ‘spaghetti’) was de ehm… gloeidraad. Een flinke wand, met daarin in enkele V’s gespannen gloeidraden. Om beurten werden deze onder stroom gezet tot een rood gloeiende lijn te zien… en te voelen was.

Maar eigenlijk was de verrassing van dit museumbezoek de fotoexpositie ‘Surf Tribe’. Wat een gave foto’s, gemaakt door de Belgische fotograaf
Stephan Vanfleteren. Allemaal zwart-wit, met sterke focus op de ogen, en meer dan levensgroot in een verder donkere hal. Alle geportretteerden zijn surfers van over de gehele wereld. Van oud tot jong, van Maori tot beachbabe. Alhoewel dat vast vloeken in de kerk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.