Lichtfestival GLOW Eindhoven 2019

Als inwoner van Eindhoven word je al jaren verwend met lichtfestival GLOW. Elk jaar groeit de mensenmassa die een rondje door de stad loopt. Een massa die niet geheel egaal is. Newbies die voor het eerst meelopen, de amateurfotograven met hun roemruchte statieven & gezinnen met kinderwagens en al op donkere paden, en de gevorderde bezoeker die daar allemaal niets van moet hebben en gewoon wil kijken en genieten.

De een komt voor de grote projecties met virtueel bewegende gebouwen, de ander juist voor de kunstzinnige projecten of de kleine experimenten. Die laatsten hadden ooit een eigen plekje op GLOW-NEXT, op Strijp-S en later op de TU/e Campus waarmee de twee routes aan elkaar werden geknoopt. Niet echt een succes, omdat niet iedereen de tijd nam voor de details. Vind ikzelf nog steeds zonde dat voor de innovatieve kant eigenlijk geen eigen plek meer voor is.

Eerdere GLOW-berichtjes:

Maar goed, met zulke drommen mensen kan dat haast niet anders. Gedoe met oversteekpunten, bereikbaarheid enzovoort. Ook financiële vragen, van opbrengst voor de stad, de introductie van betaalde shows in het Philips-stadion tot vermeende (?) corruptie bij het in het buitenland vermarkten.

Niet gek dat ook ik eigenlijk een jaartje over wilde slaan.

Maar dan zie je wat foto’s voorbij komen.
En je hoort iemand over de zonnebloemen op het Lichtplein.
Dat je door de nieuwe DomusDela kunt lopen, naar de binnenplaats van Mariënhage.
De lifesize kleurplaat van het Wilhelminaplein.

En dan ga je toch weer genieten. En eerlijk is eerlijk, er zitten weer een paar pareltjes tussen, en de route is loopt prettig door. GLOW, tot volgend jaar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.