Tikkit Talk bij Continium

Ik zou haast bijna vergeten dat ook bij ‘mijn’ musea mooie dingen worden bedacht en gedaan. Zowel bij Cube design museum, Columbus earth center, als Continium discovery center. Maar goed, dat voelt dan ook haast als Wij van WC-Eend, bovendien mag ik die berichten ook via de kanalen van de musea zelf al slijten.

Zo gaat Cube vanaf 10 mei los met Nature, en is Columbus net gestart met de Superhelden. Continium gaat nog even door met CSI en had de afgelopen Museumweek zelfs iets heel speciaals: Tikkit Talks!

Dat zijn korte lezingen door kinderen. Presentaties over hun favoriete object of onderdeel uit het museum. Een nieuw concept dus van de Museumvereniging, en samen met het Universiteitsmuseum Utrecht en Natuurmuseum Frysland mochten wij daarvoor de spits afbijten. Het resultaat? Kijk zelf maar voor de samenvatting.

Mijn diva’s waren deze zaterdag ook meegegaan. Tijdelijk dus nieuwe collega’s tegenover me aan mijn bureau. Verslaafd aan warme chocolademelk. Na twee glazen hadden ze genoeg energie om ook zelf eens de expositie CSI te doorlopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.