O-Parade in Genk

Wereldwijd wordt op 1 mei de Dag van de Arbeid gevierd. Behalve in Nederland dan, hier is het niet zo groot. Het is ook geen officiële feestdag hier. Niet dat we lui zijn, maar eerder omdat het zo dicht op Koninginnne- & nu Koningsdag volgt, plus omdat de vakbonden al veel meer bereikt hadden en actievoeren niet noodzakelijk meer vonden. Overigens vieren we ónze Onafhankelijksdag ook niet en zelfs 5 mei, hoewel een officiële feestdag, is niet standaard een vrije dag. Als je geen ambtenaar bent en toch geluk hebt met je CAO: eens in de vijf jaar.

Maar dat terzijde: de diva’s hadden meivakantie, ik een vrije dag en we togen naar België: naar Genk voor de 1 Mei feesten aldaar met de O-Parade. Een optocht met mooie mix van lokale en internationale wagens en groepen, van groots tot klein & lief en tot slot de Meikoningin. De foto’s spreken voor zich!

Het was ook allemaal prima geregeld. Parkeren kan gratis bij de C-Mine, net ten noorden van de stad, en de pendelbus brengt je zo naar het centrum. ’s Ochtends is er overigens ook eerst een jaarmarkt, gevolgd door een Taptoe, er is een kermis, en als het weer dan ook nog eens mee helpt zoals dit jaar…

We stonden inderdaad nét half in de schaduw. Prima om te kijken, net wat minder lekker voor de foto’s. Uiteraard & gelukkig had de organisatie zelf ook fotografen rondlopen: Kijk op Facebook voor een hele set!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.