De Peelreus van het Blote Voetenpad van Toon Kortoomspark

Weet je wat ik nog steeds mis van mijn studietijd? Zelfs nu nog? Zodra je klaar was met de colleges of bijbaan: schoenen uit en teenslippers aan om braaf verder te studeren op je kamer. Lekker op blote voeten. Op kantoor zijn slipper echter een no-go. Misschien vooral omdat niet iedereen zo’n poezelige voetjes heeft als ik. Het oog wil ook wat.

Overigens zijn mijn voetjes op dit moment niet helemaal babyroze. Afgelopen weekend kregen ze namelijk een speciale, natuurlijke kuur: een modderbad. Na een bezoek aan Zooparc Overloon gingen we namelijk naar het Toon Kortoomspad in Griendsveen, vlakbij Deurne. Toon Kortooms is een bekende schrijver van onder andere ‘Help, de dokter verzuipt’. Gelukkig bleken de beekjes in dit stukje van de Brabantse Peel niet zo diep: er was namelijk een Blote Voetenpad. Of beter gezegd, park. Want in tegenstelling tot de meeste paden mocht je hier gewoon zelf je route kiezen.

Natuurlijk was er gras. Een kleine baan met kiezels. Een houten balk. Takjes. En stukje over het verende veen. Maar vooral: modder! Als je drie keer door het drijfzand wil: ga gerust je gang. Enige gevaar is dat je op een verdwaalde Gouden Helm gaat staan of een Peelreus tegen komt. Het modder zat dan ook tot nét onder mijn knie. Omdat daarboven mijn broek begon.

Peelreus: Geen mythe, maar prima blondbier

En briljant: naast het modderfestijn is een terras. Je mocht dus ook tussendoor gerust plaatsnemen, even een drankje doen en weer terug. Officieel mogen kinderen niet alleen, al bleek die Peelreus een fabel en een prima biertje. Zwaar blond, met als extra smaakmakers heide & honing. Die honingsmaak was een stuk minder overheersend als in Budels Honing. Vaak lijkt bij kleinschalige brouwsels het koolzuur te missen: ook dat was bij Peelreus echter prima in orde.

Zo te zien hebben meer mensen dit bier ontdekt, want vanaf september (da’s nu trouwens) komt er ook een Peelreus Pikkedonker. En staat er al een proeverij gepland op Visit Brabant voor 5 mei… 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.