PSV Musical: De geheimen van de Herdgang – UPDATE: GEANNULEERD

Afgelopen zondag zat ik op de tribune in het Philips Stadion voor de wedstrijd PSV tegen Willem II. De eerste plek in de eredivisie leek deze week voor de club uit Eindhoven eigenlijk uit het zicht, maar we hebben gekkere dingen meegemaakt in de slotfase van het seizoen. Nu Feyenoord punten morst en Ajax eigenlijk ook helemaal niet zo denderend speelt zijn vijf of zes punten ineens niet zoveel meer. Zeker met nog de wedstrijd PSV – Ajax in het verschiet – je mag er toch vanuit gaan dat elke club uit de top 5 wel thuis wint – is de tweede plek zeker haalbaar. Al heb je die plek niet geheel in eigen hand. 

Dat leken de spelers echter niet zo te zien want het was wachten op de eerste goal. Hoewel Willem II het eerste doelpunt eigenlijk maakte (ik zat vrijwel in de hoek en zag de bal zoals iedereen op TV ook gewoon over de lijn gaan) speelde de hele eerste helft zich eigenlijk af op de zijde van de bezoekers. Ergo: een stijve nek van het naar links turen. En als er iemand een stijve nek lijkt te hebben, dan is het wel clubicoon en oud voorzitter Harry van Raaij.

En kijk nou, die liep het veld op in de rust.
Samen met Harry van Raaij.

Harry van Raaij en Harry van Raaij op veld PSV
Harry van Raaij en Harry van Raaij op veld PSV

Zijn gelijknamige tweelingbroer was cabaretier Erik van Muiswinkel. Erik gaat hem spelen in de komende PSV musical ‘Geheimen van de Herdgang’, die wordt overigens ook geheel in stijl opgevoerd in het Philips Stadion te Eindhoven. In de rust van deze wedstrijd werd de cast van de musical gepresenteerd. Cees Geel als journalist, Joost Prinsen als supporter, de Vliegende Panters als van alles en aan het roer Frank Lammers. Als Guus Meeuwis het stadion in Eindhoven vol krijgt, dan toch zeker ook deze heren wel. Harry van Raaij (de Erik-versie) gaf vast een voorproefje met wat grappen over de huidige wedstrijd: “Toch wel flauw dat je op bezoek bent bij de regerend landskampioen en dan met je tweede elftal komt“. Eigenlijk vooral scherp omdat het eerste van PSV moeite had om er tot dat moment meer dan 1 in te leggen…

Heel Brabant is welkom bij PSV

Frank Lammers gaf juist een sneer naar het thuispubliek door de klassieker ‘Eens per jaar….‘ in te zetten. Misschien voorbedacht, want ook hij wende zich daarna naar de bezoekers op de tribune: ‘En gullie mogen ook komen!‘ Het blijft een Brabants feestje he. Harry en Harry maakten een klein rondje over het veld, zwaaiden naar de harde kern en leken PSV toch wakker te hebben gekust: In de tweede helft werd de stand van 1-0 opgekrikt tot 5-0.

PSV Musical ‘Geheimen van de Herdgang’ wordt op 1 & 2 september opgevoerd in het Eindhovense Philips Stadion. Voor 22,50 of 25,- heb je een plek op de tribune, waar je volgens de makers getrakteerd wordt op een spektakel met anekdotes, videobeelden en meer verhalen uit de clubgeschiedenis. En een biertje.

Update: de musical gaat niet door…

Vandaag. woensdag 10 mei 2017, kwam het bericht dat de PSV musical niet doorgaat. Het Nieuwe Theater, de producent van het geheel, kwam er volgens het bericht achter dat de kosten toch een stuk hoger lagen dan vooraf ingeschat. Ondanks de gratis locatie en hulp van onder andere de Supportersvereniging PSV bleek er nog een gat te zijn van €300.000,- , waarmee ze PSV voor het blok zette.

Ondanks de uitgebreide aankondigingen bij De Wereld Draait Door en de mini show in de rust van de wedstrijd een paar weken terug, waarin Harrie van Raaij zelf ook op de grasmat liep. Pijnlijk. Uitwijken naar bijvoorbeeld het Parktheater werd ook geopperd, maar niet serieus naar gekeken aldus het ED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.