Roos en Saar leggen de HUE uit aan bezoekers Philips Museum

Zaterdag was ik alleen met de diva’s. En die spanden me meteen voor hun karretje om essentiële levensbehoeften te gaan halen: anti-klit shampoo. En dus gingen we ’s ochtends met de bakfiets naar centrum Eindhoven. 

Even een pittstop bij Van Piere (in wording), zwaaien naar de regulars. Daarna op zoek naar de shampoo. Onderweg kwamen we langs het Philips Museum, vanwege het Museumweekend was de entree daar slechts een euro. Nummer 96, 97, 98… De man bij de deur telde ons. Blijkbaar kregen de eerste 100 bezoekers een gratis gebakje. En dat lieten Saar en Roos zich geen tweede keer zeggen. We liepen het rondje in het museum dus twee keer. De eerste keer snel, want: gebakje. Daarna een iets rustigere tweede ronde.

Kitten scanner - MRI - Philips Museum

 

Uitschieters waren de kamertjes & de kittenscanner. De kamertjes om te kijken en te vragen waarom alles vroeger zo was. De kittenscanner is een miniatuur MRI scanner om kinderen uit te leggen hoe dat werkt. Ze mogen zelf een knuffel erin leggen, en vervolgens wordt het probleem van het beestje uitgelegd. En daarvoor stonden ze maar al te graag in de rij. Roos met een kip met last van een gouden ei en Saar met de olifant die per ongeluk goudvissen had opgeslurpt.

Cassettespeler in tienerkamer - Philips Museum

 

De topper, naast de knopjes en koptelefoons, waren toch de Philips HUE lampen die we thuis ook hebben. Saar en Roos vertellen graag, dus ook dat kreeg de aanwezige suppoost te horen. En de uitleg hoe het werkte. De gids’ oren klapperden. Op onderstaande foto zie je de LED-lampen voor in een plantenkas. Daarmee kun je een ware ‘plantenfabriek’ creëren: Meerdere lagen planten en efficiënt precies het licht waarop de planten hard groeien. Ik heb ze er maar niet te lang voor laten staan, ze groeien al hard genoeg…

 LED groei lampen kas - Philips Museum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.