Schwäbische Alb: Limestor in Rainau & slapen in een circuswagen bij Widmann’s Löwen in Köningsbronn

Afgelopen weekend was het zover: onze trip naar de Schwäbische Alb in Duitsland. ’s Ochtends de kinderen naar school en door naar Rainau, een klein stukje onder Stuttgart op nog geen zes uur rijden van Eindhoven. Deze reis was een prijs vanuit Verkeersbureau Duitsland (lees hier meer), waardoor we overal een gids kregen en wow, echt de meest bijzondere plekjes zagen tijdens onze fietstochten. Wat je normaal met wat geluk ziet in twee weken vakantie, kregen wij nu in een weekend.

Uiteraard heb ik veel foto’s en wat video’s gemaakt, maar ging mijn nieuwe 360 camera ook mee. Kijk maar mee naar de eerste dag: We kwamen om stipt 3 uur aan bij de Limestor bij Dalkingen in Rainau voor een ontmoeting met de burgemeester en een rondleiding met gids. Lime staat voor de lijn, de grens van het Romeinse rijk die hier ooit liep. De afscheiding was eerst van hoit, maar later opgetrokken in steen. De Tor, poort of doorgang, was een bijzondere. Deze was onverwacht groot. De laatste theorie was dat het ook een soort Arc de Triomphe was: een schouderklopje van een Romein die ergens Germanen had verslagen. Zoals je ziet een bijzondere constructie: om de opgraving is een glazen bouwwerk opgetrokken.

Vanaf de Limestor kun je lopen  naar een stuwmeer vlakbij. Veel waterpret, van peddlen tot waterfiets. De beachbar was al gereed, veel gras en nog veel meer in aanbouw, zoals een speeltuin geheel in Romeinse stijl. En leuk voor ons Nederlanders, gratis. Ik wil haast zeggen, perfect voor op doorreis verder naar het Zuiden, maar je kunt hier gerust langer blijven. Culinair was het namelijk ook top. We aten (omnomnom) bij en sliepen in een heuse pipo-wagen (wat de Duitsers natuurlijk niks zegt, zij noemen het een Alb-wagen) van Widmann’s Löwe Hotel in Köningsbron. Op de kaart vrijwel alles uit de regio en vooral erg lekker. Buiten een geweldige terras/tuin, met daarbij twee chalets en twee van die wagens met geweldig uitzicht, ruimte en rust. Klaar voor het vervolg van onze trip: twee dagen fietsen door de Schwäbische Alb!

Tip: bekijk de video met tablet of mobiel. Klik op het tandwieltje om de kwaliteit wat hoger te zetten, minimaal 720, en draai je scherm om te kijken naar wat je wilt zien. Heb je een cardboard VR bril? Dan kun je die ook gebruiken!

Meer foto’s en video’s volgen. Nog een opname in 360 graden, de rest ook geschikt voor aan de muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.