Starlight Drive-in bioscoop: She’s out of my league

Het was geen Arnolds en ook the Fonz was er niet, maar verder kwam de locatie best aardig in de buurt: Afgelopen zaterdag zijn we naar een drive-in bioscoop geweest. Dus in je eigen auto naar de bioscoop, geheel zoals in de sfeer van Happy Days.

Het was nog het cadeautje voor Manon’s verjaardag eerder deze maand. Compleet geheim gehouden natuurlijk, behalve dan de mededeling dat we “iets” gingen doen. Pas op vrijdagavond kreeg ze te horen wat voor soort kleding en dat we pas laat in de middag zouden gaan, dus alle opties lagen nog open.

En onderweg hiernaartoe raadde ze het… Een beugeltje Grolsch, wat snoepgoed: “gaan we naar een drive-in?” Natuurlijk niet, dat heb je toch niet hier in Nederland, veel te koud, korte zomers. Niks in de gaten. Pas toen we op de locatie kwamen, en achter het restaurant een groot doek aan een kraan hing, viel het kwartje pas echt.

Om de zaterdag in de zomermaanden kun je terecht bij Starlight Drive-In, op de parkeerplaats achter Restaurant Aetkamer Vanne Hei te Horn.

Wachten op de zonsondergang.

Zoals je ziet op de foto mag je er ook met een moderne auto staan, al gingen wij geheel in stijl met ons cult-symbool, de rode Renault Kangoo. De projector zelf staat in een mooie ouderwetse wagen, ook de kraan waaraan het doek hangt draagt bij aan de ouderwetse sfeer. De kassa, niet op de foto, is een oude brandweerwagen.

Het geluid komt via de radio, je moet gewoon afstemmen op de juiste frequentie. Het beeld is natuurlijk geen vlekkeloze projectie zoals in de gewone bioscoop. Compleet met een mot wat zo nu en dan voorbij door de lichtbundel schoot, echter wel weer geheel in stijl.

De film van de avond was de RomCom She’s out of my League. Zoals je verwacht van een romantische comedy geen baanbrekend verrassend plot (Nerd krijgt uiteindelijk toch het mooie meisje), maar wel meer dan gemiddeld leuk. Enkele goede grappen en de film loopt lekker door. Meer inhoudelijks hoef je niet te weten.

Deze film paste ook perfect in het totaalplaatje! We hebben ons goed vermaakt. En het blijft maf. Je ziet de film, je hoort de film, en dan ineens: verrek, we zitten in onze auto. Ongegeneerd lachen. Flauwe grappen. Stoelen op ligstand. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.