The Brain Party: startschot voor Project Brain

Afgelopen zaterdag liep ik in een museum. ’s Avonds. En er was saté en drank. Een soort museumnacht dus, helemaal top! Ik was op The Brain Party in Continium discovery center in Kerkrade, samen met Manon.

Kerkrade, dus een uur rijden en dus voor mij geen drank. Dat kwam goed uit, want deze avond had genoeg breinvoer in zich: naast een drietal pecha kucha’s over onderwerpen rondom het brein, jongleren en nog meer, was het gros van het publiek gekomen voor Dick Swaab, auteur van “Wij zijn ons brein“.

In razend tempo ging hij door de functies van je hersenen heen, met speciale aandacht voor Alzheimer. De avond werd namelijk mede mogelijk gemaakt door de Alzheimer Centrum Limburg, de opbrengst van de drankjes kwam ten goede aan onderzoek.

Daarnaast konden we dus ook de tentoonstelling Get Smart in. Een unieke kans! In het filmpje hieronder zie je Manon die enkele proefjes doet:

Heerlijk: ’s avonds, met die lezing… dus lekker rustig en als volwassene geen enkel bezwaar om zelf alle proefjes te doen. En… Deze zomer dus ook in het Evoluon! Dit alles onder de noemer Project Brain: een jaar lang allerlei activiteiten rondom het thema hersenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.