Vaderdagcadeau: Garra Rufa (Thermen Lucaya Oss) & Tanuki (Oss)

Gisteren kreeg ik mijn vaderdagcadeautje: Garra Rufa & Tanuki. Hoppa! De… ehm… wattes? Garra Rufa zijn doktersvisjes, Tanuki is een Japans restaurant in Oss. Om met deze laatste te beginnen:

De Garra Rufa visjes zijn van een heel ander slag…

We zijn naar Thermen Lucaya in Oss geweest, waar deze visjes in een speciaal aquarium zitten. Je wast je voeten en hangt ze lekker tussen die visjes, die het een feestmaal vinden. Gelukkig zijn ze iets kleiner dan piranha’s en hebben ze ook een ander dieet: ze eten namelijk dode huidcellen. Terwijl jij daar zit te gniffelen, peuzelen die Garra Rufa die van je voeten af. Dat kriebelt en is leuk om te zien.

Even een zoektocht online leert dat het goed werkt en veel verlichting brengt bij psoriasis & eczeem. Ook wat paniek, omdat het onhygiënisch zou zijn. In vele staten in Amerika zelfs verboden, maar dat lijkt eerder te komen door bureaucratie. Als het psoriasis behandelt, is het dus een medisch gereedschap en dat moet na elk gebruik gesteriliseerd of vernietigd worden. Ah. Oplossing is gewoon water continue verversen/filteren, want vervuild water is natuurlijk wél een bron van besmetting. Net zoals in een zwembad, meer, sauna, et cetera. Enfin, gewoon doen dus en genieten!

Made in Oss

Overal in Oss gespot: gouden ossenkoppen. Een soort keurmerk voor wat er uit Oss komt. ‘k Heb er maar eentje even een kusje gegeven. Op het restaurant Tanuki hing er overigens geen, maar die heeft zeker wel zo’n ossenkop verdiend. 

Uiteraard werden we voorzien van Kimono, de bediening was erg attent en het eten goed. De wijn was wat slap, maar de saki maakte veel goed. En een bijzonder toetje geprobeerd: Japanse rode bonenijs. Smaakt naar, ehm, lastig te omschrijven. Je proeft wel iets meligs, van de bonen, maar het was veel frisser dan je zou verwachten.

Tanuki Oss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.