Weekend! Een bezoekje aan de ZOO Antwerpen

Een mooi weekend, dat was het. Zaterdag met de diva’s naar de stad geweest met een bezoekje aan het Philips Museum en zondag onverwachts naar de ZOO Antwerpen.

Dat laatste begin vrijdag eigenlijk al. We hadden het bezoek ergens over een week of twee gepland, maar Saar kwam heel blij op het schoolplein met een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. In een Speelparadijs. Vroeger kende we eigenlijk alleen het Kinderspeelpaleis in Eindhoven. Een leegstaande kerk die van binnen één grote zandbak was vol speeltoestellen. En in een zijgebouw een knutselhok.

Nu kennen onze diva’s Dippidoe, 123Speelparadijs, de speeltuin van Dierenrijk, de IKEA (zowel de ballenbak als de winkel zelf), de koffietuin van de Intratuin, speeltuintjes in de buurt, trampoline bij vriendinnetje. Gelukkig ook onze eigen tuin.

Maar alles draait om het spelen met andere kinderen, al is het alleen al met elkaar. En dus kun je onmogelijk zo’n uitnodiging voor een kinderfeestje negeren. Alleen hadden we kaartjes voor de ZOO gekregen die niet lang meer geldig waren… Dus, op het laatste moment in een eigenlijk vol weekend toch snel de auto in gesprongen.

 

Vanuit Eindhoven binnen een uur in hartje Antwerpen. Makkelijker als naar Rotterdam, Utrecht, Maastricht of Nijmegen. Eigenlijk wel bijzonder. Behalve met de trein dan, daarmee is Antwerpen ineens dik twee uur. Bizar dat er nog geen spoorlijn bij Eindhoven de grens overgaat, richting Hasselt en verder. Die was er wel ooit…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Enfin, de ZOO! Geweldig vonden ze het. Saar wilde krokodillen zien. En kikkers. Dat lukte. Roos wilde alles zien, en vooral ook de speeltuin. We zagen alle dieren en Saar en Roos trokken ons in een moordend tempo door het nachtdierenverblijf. Dat was nog niet geheel hun ding. Knallers waren toch de krokodillen, het aquarium en de penguins. Er zaten Koningspinguins, die had ik zelf ook nog nooit gezien. Mooie dieren.

 

Vandaag namen Saar en Roos allebei hun plattegrond van de dierentuin mee naar school. Om te vertellen. Roos kwam ineens nog terug rennen op het schoolplein om te vragen hoe het land en de stad heette waar we geweest waren. We hebben dus pluspunten gescoord, en kunnen niet wachten op vader- en moederdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.