ZLM Tour 2019: Eindhoven – Tilburg

Wat een dag. Roos en ik mochten meerijden in een gastenwagen met de karavaan van de ZLM Tour 2019, tijdens de laatste etappe: van Eindhoven naar Tilburg. Je zou het een thuiswedstrijd kunnen noemen. De start was op de High Tech Campus bij het wielerfestival High Tech Crit.

Enkele highlights vanuit de auto.

De twee vrije plekken in de auto waren verloot onder klanten van ZLM verzekeringen. Toen daarover een belletje kwam, was Roos meteen enthousiast (en vooral ook nieuwsgierig) en had Manon dus vette pech. Shotgun! We zagen onze toekomstige tourwinnaars over de streep komen bij de jeugdronde, en natuurlijk de bussen en fietsen van de teams die kort daarna zouden starten aan de 171 km van Eindhoven naar Tilburg.

Goed, zover is het niet, maar ze maakten dan ook een mooie slinger door de Meierij: via Nederwetten en Gerwen naar Erp, net onder Veghel door naar Best, langs Oirschot en zo Oostel- en Middelbeers langs Hilvarenbeek naar Tilburg. Onderweg stopte onze chauffeur, gids en expert Patrick Tolhoek regelmatig zodat we konden kijken, om vervolgens via via weer voor of tussen de karavaan te belanden.

En vooral: hij bracht ons ook op tijd weer in Tilburg, bij de finish, of beter gezegd, kort na de finish, waar de renners uitdreven en Roos nóg wat meer bidons kreeg. Ze was er eerst nog wat timide van, dat ze die zomaar kreeg, maar kwam op dreef en wist zelfs een bidon van de winnaar van deze etappe, Caleb Ewan, te scoren. En dankzij Patrick ook nog de volledige reeks bidons: ook een van team Jumbo-Visma, die met Mike Teunissen de winnaar van het eindklassement leverde.

Tot slot nog even genieten van de extra’s van zo’n uitnodiging als VIP: want weer of geen weer, het is altijd tijd voor een warme chocolademelk met slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.