Zooparc Overloon

Het einde van de zomervakantie 2017, het laatste weekend mooi weer: ook wij gingen de deur uit. Deze keer bleven we binnen Noord Brabant en gingen we naar de Peel. Naast een bezoek aan het Blote Voetenpad bij het Toon Kortoomspark gingen we naar Zooparc Overloon. Deze kleine dierentuin ligt op een dik half uur rijden van Eindhoven. Zooparc is van Libéma, waar ook de Brabantse dierentuinen Dierenrijk (Nuenen) en de Beekse Bergen (Hilvarenbeek) bij horen. En dat merk je.

Zooparc Overloon lijkt namelijk een mix van die twee. Net wat groter (en wat grotere dieren) dan in Dierenrijk, iets meer ingericht als een safari, maar wel dan alleen wandelen. Het pad op het park slingert langs en door een aantal thema gebieden. Op sommige, zoals de Outback, komen de dieren zoals emoes dan ook gewoon voorbij lopen. Het bordje ‘Stay on the road’ lijkt er niet voor niets te staan, want je kunt zomaar struikelen over een zonnende kangoeroe.

Het grootste dier van Zooparc is de giraffe. Deze zijn nieuw in de dierentuin en stonden helaas nog in een nachthok om te wennen aan de omgeving. Speciaal voor hen is een groot weiland klaargemaakt, vlakbij een terras halverwege de looproute. Genoeg ruimte, wat water, een oude bus als safarivoertuig: Dat moet straks mooie foto’s opleveren! Zooparc lijkt sowieso een populair park bij fotografen: op veel plekken zijn er kleine doorkijkjes. De wandelpaden lopen praktisch helemaal rond elk verblijf: geen privacy voor de dieren…

Bij dit terras zijn (nog) niet veel speelmogelijkheden, maar dat zal vast nog wel volgen. Langs de route zijn namelijk kleine klimparcours, zoals ook in de Beekse Bergen, en aan het einde een flinke speeltuin met houten toestellen zoals in Dierenrijk. Vlakbij de geitjes: omdat deze dieren wél aaibaar zijn (in tegenstelling tot de (witte) tijgers & leeuwen toch zwaar favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.