Uit het archief: Camping

Iemand gister de volkskrant gelezen? Dat stukje over psychisch gestoorde ex studenten die te lang op kamers blijven? En zag je die foto? Da’s onze huisgenoot Steven! En zijn washok, ja daar kom ik ook wel eens!

Enfin, met gepaste trots meld ik u dat onze flat weer in de krant stond. Pagina 2, zwart op wit. Maar Steven is niet gestoord. Alleen oud. Ik ken wel andere die gestoord zijn, maar die zijn weer niet oud. Ik vraag de regering dan ook om aanpassing van de wet om hun wensen om de kamernood aan te pakken beter mogelijk te maken. Als een twee derde meerderheid van een verdieping in een studentenflat vindt dat je of te oud bent, of gestoord, dan moet je opzouten. Weg!

En in analogie moeten we dat ook maar toepassen op de politici zelf! Kijken hoe zij dat vinden. He jij! Jij zit allang genoeg op die mooie blauwe stoel. Koop er zelf een! Rosenmöller heeft het goede voorbeeld gegeven, Melkert is ook al weg. Marijnissen, na twaalf jaar: Hoogste tijd! Alle oud en/of gestoord. We maken het verplicht voor alle partijen om een met de bevolking vergelijkbaar deel jongeren in de kamer te hebben.

Ga toch weg met zulke initiatieven. Waar zouden we heen moeten na afstuderen? Als ik hier meteen weg moet, kan ik misschien nog wel een betaalbaar plekje vinden bij mijn ouders op zolder. Of is dit een verkapte poging om emigratie naar Friesland te bevorderen? De wachttijd voor waar ik woon is nu 4½ jaar. U leest het goed. Een half jaar korter dan de meeste universitaire studies. Een flat met 18 kamers een verdieping, met gezamenlijke douche, keuken en toilet. En dat is maar goed ook, op mijn kamertje van 12 vierkante meter zouden die voorzieningen ook niet passen.

Denken de heren politici nou serieus dat die gestoorde oude ex-studenten express zo lang blijven zitten? Ik wil later best wel een appartementje in oud zuid innemen hoor. Geen probleem. Maar ook daar is een enorme wachttijd voor, als het al te betalen is. Eindhoven? Zelfde probleem. Daar gooien ze hele volkswijken tegen de vlakte. En wat er voor terugkomt zal heus niet hetzelfde kosten…Dus bij deze bent U allen uitgenodigd op mijn afstudeer feestje. Met barbecue! En vergeet je zwemspullen ook niet. Het adres: Campeerboerderij “Het Studentje”, Snekersloot 1, Dokkum.

Een maandje of wat later gaat men in Tilburg ook los met proefballonnetjes…

TILBURG – Wonen Midden-Brabant in Tilburg start 22 januari met een proef om twee studenten op een kamer te plaatsen.Het gaat om buitenlandse studenten die samen een kamer in een studentenflat aan de Nobellaan moeten delen. Deze studenten komen voor een paar maanden naar Nederland. Na de evaluatie van het experiment moet blijken of reguliere studenten ook een kamer met elkaar kunnen delen voor langere tijd. De proef is bedoeld om kamernood aan te pakken.

Pardon? Met twee man 4 jaar lang op 12 vierkante meter? Gevangenen mogen nog geen één dag met z’n twee in de cel, maar ach, studenten moeten niet klagen. Kom op zeg, hoe lang is de woningsnood voor studenten nu al? Hoeveel regeringen hebben er niets aan gedaan? Behalve dan dit soort belachelijke toestanden. Pas geleden ook het plan om studenten die klaar zijn verplicht te laten verkassen. (Waarheen dan?)

Het lijkt haast alsof de “wijze” mannen in Den Haag denken: Het zijn maar studentjes he? Die stemmen toch niet, of ze stemmen links. Dus dat is geen doelgroep voor de CDA of VVD. Dus waarom zouden we daar iets voor doen? Ik zie ook wel dat dit geen plan is vanuit de politiek, maar vanuit een woningstichting. Des te erger.

De politiek doet er niets aan, en nu beginnen de losse delen zelf oplossingen te zoeken. En zij kunnen alleen bij zichzelf dingen veranderen, maar missen het overzicht. Ze kunnen niet bijbouwen. Ze kunnen niet kamerverhuur subsidiëren. Dat is een taak van de overheid. En is het ook geen taak van de overheid om een gezonde leefomgeving te scheppen? Twee man op één hok lijkt me niet echt gezond….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.