Uit het archief: Golfoorlog

Een zwarte dag. De oorlog tegen Saddam is begonnen zonder VN steun. Of Irak nu wel of niet ABC wapens heeft, daar komen we de komende dagen vanzelf achter. Maar maakt dat uit? De VS heeft er samen voor de Britten voor gekozen zichzelf buiten de VN te zetten. Wat is het volgende? Saudi Arabië democratiseren? Op weg om heel Arabië naar westers voorbeeld om te vormen?

Wat is nu het verschil tussen Bush en Saddam nog? De ene heeft meer macht. De ene heeft bewezen ABC wapens te hebben en ze ook in te zetten. De ene heeft de VN een lachertje gemaakt. Goed, Saddam is ook geen lievertje. Maar mag daarom de VS zonder internationale steun deze actie ondernemen? Een vreemd gevoel bekruipt mij. Niet echt angst, maar wel zoiets. Kriebels. Twijfels aan de wereld zou ik haast kunnen zeggen.

Maar er zijn ook mensen voor de start van deze oorlog. Als een kind zo blij waren ze, mijn onderburen. Je zou toch meer van ze verwachten. Studenten, net als ik. Alleen zijn ze wat meer corpsballetjes. Om half vier zette deze onderburen iets wat je muziek zou kunnen noemen keihard aan en gingen ze zelfs mee zingen. Nou ja zingen, schreeuwen. Blij dat de oorlog was begonnen in het Midden Oosten, midden in de nacht.

Wat een idioten zeg! Ze reageerde ook nergens op, maar blijkbaar drong later het besef toch tot ze door dat er ook mensen sliepen. Waarschijnlijk pas daardoor ingelicht door huisgenoten. Die zijn iets moeilijker te negeren dan buren. E

Dus helaas, net op het moment dat huisgenote Denise en ik klaar stonden met eieren om tegen het raam te gooien, hielden ze op…

Wij hadden wel overlegd. Wij stonden wel in ons recht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.