Uit het archief: Inleven in een roker

Altijd dat gezeik! Niet rokers zijn anti rokers. En anti rokers zijn fanatiek. Steek je een sigaret op, dan weet je gewoon al van te voren dat er een paar je aan gaan staren met zo’n betweterige blik. Zo´n hoofd dat Gadver! uitstraalt. Ogen die vuur spugen, maar niet genoeg om mijn peuk mee aan te steken, helaas. Achter je begint al iemand zachtjes te kuchen.

En altijd dat gezeur! “Mijn kleren stinken zo na het uitgaan door die rooklucht.” Ja, dat stinken komt zeker alleen door die paar sigaretten van mij. Wat denk je van zweet? Roken moet mogen, ook in een drukke ruimte. Zonder ben ik gewoon niet op mijn gemak en snel geïrriteerd, en dan is het voor niemand leuk.

En dat gezeik over dat er wel eens iemand tegen mijn gloeiende sigaret aanloopt! Dat soort dingen gebeuren. Moeten ze maar opletten. Ik zeur toch ook niet, als ik weer eens wat bier of wijn over me heen krijg? Daar zouden ze eens wat aan moeten doen! Vlekken! Niet piepen dat ik met m’n peuk moet oppassen.

En dat gezeik over gezondheid! Natuurlijk weet ik dat het niet goed voor me is. verhoogde kans op longkanker, slecht voor mijn conditie. Je moet ergens aan dood gaan. Ik ken zat mensen die hartstikke gezond zijn, en al jaren roken!

En actief sporten, jij houdt ze niet bij, zeker weten.En dat gezeik van mensen die ergens anders “moeten” gaan zitten, omdat ze last hebben van mijn rook, pech gehad. Heb ik ook weleens. Ik moet vaak staan in de trein, omdat de rokerscoupé vol is. Of op zoek naar een ruimte, in openbare gebouwen. Dat kost ook tijd!

En dat gezeik dat alles geel wordt. Een huis is om in geleefd te worden. Gele randen horen daarbij. Ik vind zelfs dat ze wel wat sfeer geven. En een keer extra witten en verven is ook niet erg. Daarna lijkt het huis weer als nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.