Uit het archief: Tool

Zojuist de clip van Tool´s nieuwe single, voor zover je bij Tool van singles kunt spreken, gezien. Afkomstig van Lateralus, het laatste album. Weer een ontzettend gave clip, waarvan je meestal maar weinig begrijpt. De band geeft dan ook een kunstenaar de opdracht naar eigen inzicht een video te maken.

Maar goed, achter al die hippe R&B clips blijkt ook een verhaal te zitten. Natuurlijk. Toch blijf ik me echt afvragen waarom Tool niet vaak gedraaid wordt. Clips te lang? Zeven á acht minuten is geen uitzondering. En ze zijn ook niet in te korten, zoals de meeste house plaatjes.

Niet genoeg fans? Laat me niet lachen. Vrijwel de hele Europese toer is uitverkocht geweest. 013 Tilburg: binnen 15 minuten (Bedankt nog Robbie 😉 ). Oosterpoort in Groningen: 5 minuten. Met dat ontzettend zielige verhaal van dat meisje dat letterlijk vooraan bij een GWK stond te wachten. Vervolgens kreeg de kassajuf de deur niet open, met als gevolg dat het dus al uitverkocht was. Waaaaahhhhh! Veel mensen naar Ozzfest puur omdat Tool meedeed. En kijk maar ´s bij vrienden in de platenkast, grote kans dat Aenima er tussen staat.

En kijk naar de andere clips, als je ze nog niet gezien hebt. En die hebben dus geen MTV Award gehad voor beste clip ofzo. Ja daag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.