Uit het archief: Waterschade

G&%$#! Vieze k**zooi! WHAAAA! Zo dat moest er even uit. Enige tijd geleden hebben ze hier in de Weesperflat dus radiator knoppen vervangen. En toen vond ik het al raar dat de verwarming nog nooit was gevuld. Het was niet nodig, maar toch. Stel we krijgen een nucleaire winter, zit ik hier toch mooi in de kou! Maar vandaag hoorde ik eindelijk water door de buizen klotsen.

Even later zag de vloerbedekking er toch wel heel anders uit. TERING! Die eikels van de verwarming hadden niet op elke kamer de ontluchters dicht gedraaid. Op vele kamers in de flat, de buizen zijn tot de derde verdieping gevuld, staat nu een bodempje. “We vonden het al raar dat we geen kamers hoefden om te controleren”. Hallo?

Zit ik net een maandje of twee in mijn nieuwe kamertje, met vloerbedekking. En ze hadden dus ook geen loper bij voor de dichte deuren. De mensen die niet thuis zijn, of zelfs op vakantie, kunnen dus in een doorweekte kamer thuiskomen. Hopelijk is mijn bovenbuur wel thuis. Want ook in een hoekje boven bij het raam zit een natte plek… $”@&. Eerst maar ´s een fotorolletje kopen om alles vast te leggen voor de verzekering, bellen, etc etc. Jezus wat heb ik hier géén zin in. En het stinkt nog ook.

Update: De verwarmingsmannen zijn weer langs geweest. En weer de knoppen vervangen. Hopelijk werken ze nu wel. Eerst waren het gewoon draaiknoppen, maar sinds de vorige vervanging van die thermostaat knoppen. Met cijfers 1 t/m 5. 1 t/m 5 graden? Wat betekenen die cijfers? Wat was er mis met de ouderwetse. Die je opendraait als het koud is, en als het warm is, je raad het al. Nieuwerwets is niet altijd beter.

Meestal heb ik een hekel aan engelstalige zinnetjes, omdat die meestal door yuppen worden gebruikt om interessant te lijken. Maar deze keer: “If it aint broke, don´t try to fix it.”. Er zitten gewoon nu al zwarte vlekken op de vloer. Bah.

Verzekering gebeld. Ik kreeg zo´n automatisch ding. “Is de schade groter dan 450 euro? Toets 1”. 12 m2 vloerbedekking, een buro en de muren schilderen? Eh, weet ik veel. Doe maar voor de zekerheid. En toen kreeg ik een tiepmiep aan de lijn. Dat ik voor de vloerbedekking en muren de woningstichting De Key moest bellen. Ik heb nu al het gevoel dat ik weer van het kastje naar de muur gestuurd wordt. 3 weken geleden heb ik ook al een email naar de service van de stichting gestuurd, over een defecte bel. En daar heb ik ook nog steeds niets van gehoord.

Fijn begin van de vakantie, deze week. Denk dat ik het maar bij squashen ga houden, dat gaat tenminste wel goed. Al is mijn knie wel een beetje dikker dan normaal…

Update 13 augustus

Tja. Ik ben nu weer op mijn kamertje in Amsterdam, voor het eerst sinds mijn vakantie. En benieuwd naar de waterschade. Zou de vloerbedekking erg smerig zijn? Nu is ie opgedroogd. Geen schimmel. Geen verkleuring, behalve op de plek direct onder de lekkage. Ook de vlekken op de muur zijn nauwelijks zichtbaar. De pootjes van mijn houten buro zijn weliswaar iets uitgezet, maar het wiebelt niet. En toch ga ik het melden. Een vlek op de vloerbedekking, stel ik zet mijn buro ergens anders neer, dan zit ik daar elke dag naar te kijken. En als ik dan mijn buro verzet, wie zegt mij dat hij dan niet meer wiebelt? En die vlek op de muur, je gaat je er wel erg aan ergeren op den duur. Of enge dingen in zien ´s nachts, brrr.

Maar de belangrijkste reden om te gaan mierenneuken is de reactie van De Key, de woningstichting. Eigenlijk het tegenovergestelde daarvan. Ik ben niet de enigste met schade. Bovendien heb ik het nog gemeld met een telefoontje. Maar 4 weken later geen brief of telefoontje erover. Slechts de informatie die ik zelf had gevraagd bij mijn belletje.

Ik moet alles gewoon opgeven aan de inboedelverzekering, en wat ze dan niet accepteren doorsturen naar hen, voor de opstalverzekering. ik weet nu al dat slechts een deel van de kostprijs van het buro vergoed zal worden door de inboedelverzekering. Bah, wat een gezeik. Dat dit niet gewoon ineens kan. Dat ze om de overlast goed te maken gewoon zelf de schade komen afhandelen. Bah, bah, bah. Stomme Amsterdammers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.