Basiliek & Dolfinarium Harderwijk

Dit weekend waren we een flink eind van huis af: Harderwijk. Manon had een bon gekregen voor een Michelin ster restaurant. Alle opties in de omgeving hadden we al gehad, dus nu was de Basiliek in Harderwijk de dichtstbijzijnde. Om de hoek!

Ahum, niet echt, eerder gekeken welke ons het beste leek en waar we ook een hotelletje in de buurt konden vinden voor een echt weekendje weg. Harderwijk is wat dat betreft het Valkenburg van boven de rivieren en wij voelde ons prettig tussen onze collega toeristen.Het eten was uiteraard prima! Leukste verrassing: een soort mini barbecue aan tafel, door een mini spiesje met groenten op een bloempotje met wat kooltjes te leggen. Uiteraard direct de typische barbecue geur in je neus. Die bleef wel wat stevig hangen, wat opgelost werd met een shooter van komkommer en munt.

Mini barbecue Basiliek

De volgende dag hadden we eigenlijk bedacht om te gaan golfen. Daar in de buurt kun je golfen zonder baanpermissie, dat zou wel helemaal in stijl zijn. Toen bedachten we ons echter dat we dat ook vast in de buurt van Eindhoven kunnen doen, en samen met meer vrienden (die ook niet kunnen golfen) nog meer jolijt. En wat is nou iets wat je echt alleen in de buurt van Harderwijk kunt doen? Juist, het Dolfinarium.

Natuurlijk erg gericht op kinderen, maar erg leuk. Misschien wel juist door de shows, waarin de zeeleeuwen & walrussen menselijke karakters werden toegedicht. De dolfijnen sprongen, de zeeleeuwen ook en de walrussen spoten wat kinderen nat. Prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.