Big Draw Eindhoven: Waar is het echte potlood?

Dit weekend start het Big Draw Festival in Eindhoven. Een week lang staat de stad in het teken van ehm… tekenen. Maar wel met een groot vraagteken.

Vandaag, zaterdag, komt het Grote Potlood aan per trein op het station van Eindhoven waarmee het festival is geopend. Dat mega design potlood komt vanuit Leiden, nadat het Big Draw festival in Nederland (Het is een wereldwijd festival wat al sinds 2000 bestaat) een week eerder in Nijmegen was. Een estafette dus. En dat is verwarrend!

Want dat Mega Potlood komt dus vandaag aan in Eindhoven, maar het festival in Leiden eindigt pas morgen. En hetzelfde een week eerder van Nijmegen naar Leiden! Ook een twee dagen overlap. Elke fanatieke sport(kijk)er weet dat zoiets garant staat voor diskwalificatie.

Hoe kan dat! Waar is het échte Mega Potlood dan? Staan er dadelijk duizenden volwassenen te wachten op de aankomst van een neppotlood? Even zwaaien en vervolgens een optocht van gefopte creatieven richting het 18 septemberplein, de tekeningen voor het neppotlood stevig in hun handjes geklemd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.