Boerenkool bonbons op de Fiets & Wandelbeurs

Vandaag bracht ik een bezoekje aan de Fiets en Wandelbeurs Nederland in de Jaarbeurs Utrecht. Daarna ook in een hal verder aan Bike Motion Benelux 2018, een beurs voor de sportieve fietser. Voornaamste doel van de trip: Op bezoek bij de stands van Vakantieland Duitsland, even bijpraten over de reis vorig jaar. Met koffie & koekjes. En boerenkool bonbons zo bleek, vanuit een van de deelnemende regio’s. Een Brabants tintje dus (zouden ze boerenkool al in Japan kennen trouwens?), koekjes, Boerenkool… Past prima want volgend jaar, in het Europees jaar van het culturele erfgoed 2018, schenken zij de aandacht op de culinaire kant van het land: vorstelijk dineren

De Fiets & Wandelbeurs kende ik nog niet en ik ben aangenaam verrast. Veel interessanter dan een reguliere vakantie beurs. Een flinke hoeveelheid stands waarin niet alleen landen vertegenwoordigd waren, maar ook juist daarvan weer specifieke regio’s in beeld gebracht werden. De bemensing van vele stands sprak vaak ook de taal van het land dat ze vertegenwoordigde. Haast een toren van Babel door de verschillende stemmen. De standbemanning werd dan ook flink ondervraagd door bezoekers. Dat ging dan ook een stuk verder dan vragen of er een zand- 0f kiezelstrand was. Vaak al in de taal van het favoriete land.

Men wilde echt op ontdekking naar lokale bijzonderheden en specialiteiten. Tips voor routes, overnachtingen, evenementen. Dan is zo’n boerenkool bonbon als introductie ineens niet zo gek meer. Binnen Nederland zelf maak je immers ook nog steeds goede sier met een echt Brabants worstenbroodje. 😉 Ik ben benieuwd wat het themajaar gaat brengen, vorig jaar waren wij in elk geval aangenaam verrast door de keuken van de regio Schwäbische alb waar wij zaten.

Bike Motion 2018

Gelijktijdig met deze beurs was in een hal verder in de Jaarbeurs de Bike Motion 2018. Wat mountainbikes, kleding, een testparcours, maar vooral wielrenfietsen en toebehoren. Een walhalla voor de echte fietser. Op groot scherm zelfs een van de wielerrondes die vandaag gereden werd. Ik heb racemonsters gezien die ik niet eens aan durfde te raken. Niet zozeer vanwege de glanzende lak, maar vanwege de prijs. Dat ontsteeg wel het hobbyniveau. De techniek staat niet stil en dat was vooral zichtbaar in de bijzondere vormen van frames, uiteraard veel carbon.

De trend blijft voorlopig wel mat, dus ik ben met mijn beginnersmodel Sensa helemaal in stijl. Een fiets van 10 maal de waarde daarvan moet ik eerst maar verdienen. Voorlopig valt er vooral veel te winnen door eerst wat van mijn eigen gewicht af te snoepen en is een ultralicht frame niet echt nodig. Niet dat er veel mis is met mijn kilo’s. Daar is al 20 jaar vrij weinig verandering in te bekennen. Afgaande op dat heb ik een mooie balans van genieten en sporten. Zeker nu ik weer op de fiets zit (als alternatief voor het hardlopen) hoop ik dat dat zo blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.