Carrot mob: ga shoppen en verbeter de wereld

Verander de wereld door gewoon te gaan winkelen. En niet in je eentje, maar met een hele groep lekker shoppen! Dus niet met spandoeken voor de deur gaan staan of een beetje kamperen op een veldje achteraf… ehm vlakbij het centrum, maar de ondernemer belonen als hij duurzame producten aanbiedt. Klinkt gek? Het werkt!

Dit is Carrot Mob. In plaats van straffen, ga je dus de ondernemer belonen. Je houdt hem een wortel voor, die hij kan verdienen. Alleen bereik je niet veel, vandaar dat je een groep vormt met andere mensen die ook graag duurzame producten willen. Dan wordt de zak geld die de producent kan verdienen ineens een stuk groter en is de wil om te verduurzamen er vaak wel.

Het vormen van zo’n groep, een tribe of mob magje ze ook wel noemen, is tegenwoordig natuurlijk makkelijker dan ooit. Dankzij de digitale snelweg. Net zoals occupy in razend tempo de wereld over schoot, heeft ook de carrot mob een origine in de VS.

De eerstgenoemde met eigenlijk weinig duidelijkheid over het doel – nouja, alles moet anders -, de carrot mob heeft duidelijk een doel dichtbij, haalbaar en strak omschreven. Het hoofddoel is natuurlijk duurzaamheid, maar dat zegt nog niks. Juist die opsplitsing in kleine initiatieven maakt het krachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.