Afscheid als bestuur Social Mediaclub Eindhoven (SMC040)

Na 3,5 jaar is het tijd voor vernieuwing. Voor mezelf en voor Social Mediaclub Eindhoven (SMC040). Gisteravond tijdens de juni-editie heb ik dan ook afscheid genomen als bestuur van SMC040, tegelijk met Martijn die er een 4 jaar deel van uit maakte en Jan Willem Alphenaar die 4,5 jaar geleden de bijeenkomsten in gang heeft gezet. 

Indertijd ben ik gevraagd door JW en Martijn als versterking na het schrijven van een verslag van een van de edities. En natuurlijk vanwege het reageren op Twitter op de sprekers. Dat laatste is toch wel een bijzondere eigenschap van de bijeenkomsten: de discussies en opmerkingen die online over en weer vliegen tijdens een presentatie. En het bewijs dat je als spreker daar niet bang voor hoeft te zijn, sterker nog, het draagt bij aan interactie en zorgt dat het publiek inhoudelijk nadenkt en reageert op de presentatie. Maak daar dus vooral gebruik van!

Andere sterke punten: de zeepkist, het plezier, de borrel, het netwerk van sprekers en publiek… Want hoe goed het concept ook, de kracht zit in de harde kern van bezoekers en hun openheid naar nieuwe kennis en andere bezoekers. Na al die tijd staat er een netwerk met Social Mediaclub Eindhoven. Men weet elkaar te vinden voor zowel plezier als werk. Nieuwe bezoekers vinden al snel hun draai. Geoefende sprekers genieten van de vragen en interesse, beginners krijgen de oprechte aandacht en kans van het publiek. Vaak gewoon afkomstig uit dat publiek. En zo is SMC040 een gewaardeerd platform voor zowel commercieel als non-profit Eindhoven.

Tijd voor een nieuw concept bijeenkomst

Toch is het tijd voor iets nieuws. Samen met Martijn en JW ga ik kijken wat voor nieuwe soort bijeenkomsten we in Eindhoven kunnen opzetten. Nieuw format, of zelfs geen format. Klein en groot door elkaar heen, afhankelijk van het aantal deelnemers die ook interesse hebben in wat wij als interessant onderwerp kunnen vinden. Dat kan een innovatie zijn, een gadget, een app. Een lokale case of een landelijke spreker. De komende maanden moet het een en ander vorm krijgen… Spannend!

Ook voor de huidige aanjagers van SMC040, Ariën, Ellen, Sabrina & Wendy. Zij gaan uiteraard gewoon door met de meest gezellige (dankzij alle bezoekers) en inspirerende (dankzij de sprekers) SMC van Nederland. Binnenkort komen zij met een mailing naar de vaste gasten om te vragen naar nieuwe ideeën voor sprekers of onderdelen. Mag de zeepkist blijven? Gaat de SMC040 weer op tour? Ik ben benieuwd! En natuurlijk ben ik elke laatste woensdag van de maand present!

3 thoughts on “Afscheid als bestuur Social Mediaclub Eindhoven (SMC040)

  1. Dank dank, dank! Kijk uit naar de inspirerende, nieuwe concepten die jullie gaan neerzetten. Wat jullie samen de afgelopen jaren hebben neergezet, heeft mij enorm geholpen én gevormd #kennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.