Columnist voor Wijkblad Doornakkers 2.0

Wijkblad Doornakkers in de krantDe wijk waarin ik woon, Doornakkers, heeft een wijkblad. Althans, hád een wijkblad. De drijvende krachten achter dit blad werden ouder en het krantje was haast ter ziele.

Gelukkig vonden een aantal mensen dit zonde en maakten zij onder leiding van Ferry Stevens een versie als roep om nieuwe vrijwilligers. Die oproep was in de vorm van een wijkblad, echter met geen enkele foto of tekst. Elk artikel bestond alleen uit een kop. Een titel die vroeg om helden voor fotografie, redactie, advertentiewerving, opmaak, enzovoort. En voila:

Deze foto is gemaakt bij de tweede bijeenkomst van de nieuwe redactieleden. Ook ik ben een van de deelnemers en heb aangeboden om in elk geval columns te gaan schrijven. In elk geval om daarmee te starten. Ik ken mezelf en mijn passies: Ongetwijfeld zal ik nog meer teksten gaan schrijven en foto’s aanleveren.

De groep is groot, dus vele handen maken licht werk. Binnenkort gaat een deel aan de slag met mogelijke onderwerpen en verdeling voor redactie, een andere groep met de layout van het blad waaronder Manon, en een andere groep met het concept voor het wijkblad. Bij deze laatste behoor ook ik. Op zoek naar een bladformule met goede balans tussen wat zowel oude als jonge bewoners van Doornakkers graag wil lezen. Tussen informatie vanuit de vele instanties en persoonlijke berichten van bewoners. Een leuke nieuwe uitdaging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.