De Berenkuil als ziel van Eindhoven

Mijn inzending voor Eindhoven op een postzegel: graffiti in de Berenkuil. Een bijzondere plek in Eindhoven. Boven scheuren de auto’s, beneden maken de fietsers een aantal rondjes. Vanaf de Insulindelaan & tunnel mag je eerst omhoog, dan met een bocht rechts naar beneden en weer aan een andere kant omhoog. In de kuil staan wat boompjes. Volgens mij ook een mooie berk.

Maar het meest bijzonder zijn de wanden, vol met graffiti. En meestal wordt daar flink werk van gemaakt. Zoals deze. Deze zat op de muur van het trappetje aan de kant van de TU/e. Een soort bidprentje. Het geeft aan dat die berenkuil ook weer ruimte geeft aan een eigen community. Ik herinner me nog een actie waarbij men die graffiti onder de aandacht bracht en de hele bovenste rand van de berenkuil had voorzien van de tekst “Eindhoven is mooi”. Misschien ook wel een inzending waard!

Enfin, mijn inzending staat voor de berenkuil. En die plek staat voor community, de underground van Eindhoven, het dorpse groepsgevoel, het autoverkeer, de jeugd en de vernieuwingsdrang van Eindhoven waaruit die rotonde is ontstaan. Meer foto’s van deze bijzondere plek op Flickr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.