Miniatuurboekje Eindhoven op een Postzegel

De telefoon ging. Meneer V. belde, we hadden lang geleden contact gehad. Over de Eindhovense Postzegelactie van begin 2011. Hij had toen gevraagd of er nog een poster was met alle postzegels daarop, want hij wilde graag een miniatuurboekje maken. 

Dat was zijn hobby namelijk, naast postzegels verzamelen. Hij was ook op de uitreiking geweest en had gesproken met de publiekswinnaar Monique Priem en genoten van de mooie avond. Dat was mei 2011… En op dinsdag 4 december 2012, ruim anderhalf jaar later belde hij me op. Hij was me niet vergeten en wilde graag het boekje laten zien.Ik werd meteen binnen gevraagd en aan tafel gezet. Meneer V. gaf een uitgebreide uitleg over de boekjes en de bijzonderheden van deze met de Postzegels erin. Zoals de omslag: speciaal papier met daarin snippers van bankbiljetten. Soms zie je nog cijfers of de zilverstrook erin terug. Het boekje zelf is ongeveer even lang als een tandenstoker en de bladzijden zijn gelijmd in deze versie.

Jawel, de kenner herkent het aanrechtblad van de keuken in Huize Noud. Hij had meerdere versies gemaakt, waarvan ik er eentje mocht hebben als aandenken. Deze staat nu in de kast, naast het duplicaat van de Zilveren postzegel. Dat iemand zoveel werk in dat boekje stopt en dan ook nog zolang na dato een belletje doet en je een exemplaar geeft: Mooi… Eer die ook naar de rest van de crew gaat natuurlijk!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.