Eindhovens Stadsjournaal 2015

Eindhovens Stadsjournaal 2015Welke gebeurtenis in 2015 had het meeste impact in jouw woonplaats? Was het iets lokaals? Of de gebeurtenissen rondom Parijs & IS? Vluchtelingen? Ook dit jaar heeft Eindhoven weer een Stadsjournaal met een overzicht van deze belangrijkste nieuwsfeiten. 

Ook voor deze editie van het Stadsjournaal mocht ik vanuit de redactieraad meedenken over de onderwerpen, volgorde & overige opzet. Daarom ook alle eer voor Studio 040: Met een club van 8 paar kritische ogen en evenredig veel onderwerpen en opmerkingen geen sinecure om er binnen korte tijd weer een geheel van te smeden. Let bij deze editie bijvoorbeeld eens op de volgorde van het eerste item, over de aanslagen in Parijs & de vluchtelingen crisis. Dat stond tot een dikke week voor de deadline nog zuiver chronologisch. Hm. Toen viel het kwartje en is van eigenlijk losse flarden een verhaal van gemaakt.

Maar de lastigste keuzes zitten in het schrappen van onderwerpen. Ga maar na, hoeveel is er het afgelopen jaar eigenlijk niet gebeurd? En wat daarvan heeft echt impact gehad? Wat herinner je nog over een jaar? Laat staan over 30 jaar? Bij de première van dit jaar werd daarom wederom eerst de editie van dertig jaar terug getoond: het Eindhoven Stadsjournaal van 1985.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.