Eindhovens Stadsjournaal 2020

In deze tijd van het jaar word je overspoeld met lijstjes. De meest gelezen artikelen, de Top2000 & de Snob2000, je beste negen Instagram afbeeldingen, de top 10 beste vul maar in. Raar eigenlijk, in een samenleving die steeds visueler wordt. Daarmee is er dan ook maar een overzicht voor de Eindhovenaar die er toe doet: het Eindhovens Stadsjournaal.

Dit jaar geen premiere in Natlab of elders, met gezellige borrel naderhand. Want ook dat kan niet doorgaan vanwege corona. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat een groot deel van het journaal de impact van de ziekte en de broodnodige maatregelen laat zien. Maar er was meer.

De premiere is dit jaar op maandag 28 december om 16:30 uur. Ook dit jaar voorafgegaan door de editie van 30 jaar terug, 1990 dus. Het jaar dat ik twaalf werd. En er komen wat herinneringen terug…

Eindhovens Stadsjournaal 2020

Eindhovens Stadsjournaal 1990

Ook dit jaar weer gemaakt door Studio040, in opdracht van de gemeente Eindhoven en met een bescheiden bijdrage van mij, Ted Dekker, Anton Ganseboom, Jeanke Verbruggen, Loes Heuvelmans onder leiding van Henry van Roosmalen binnen de redactieraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.