Eindhovens Stadsjournaal 2022

Ook dit jaar is er weer een Eindhovens Stadsjournaal met daarin het belangrijkste nieuws uit de stad, of met impact op de stad. Want met de Russische inval in Oekraïne is de wereld heel anders geworden. Door die agressie is een enorme vluchtelingenstroom op gang gekomen, de energiecrisis, gevolgen voor voedselvoorziening wereldwijd en vooral veel onzekerheid en onrust. Dat komt nog bovenop de naweeën (laten we het hopen) van de Covid-19 pandemie. Dat zie je uiteraard terug in deze editie van 2022 waaraan ik als lid redactieraad ook een klein steentje heb mogen bijdragen.

Gelukkig ook meer, want we hebben niet stil gestaan. Sport, cultuur, kleine maar oh zo belangrijke initiatieven vanuit individuele burgers. En natuurlijk een nieuwe burgemeester: Jeroen Dijsselbloem. Tof dat hij bij de start van de premiere de zaal toesprak.

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem.

Enfin, de traditie die onderdeel is van deze traditie: kijk vooral eerst het Stadsjournaal van 30 jaar geleden terug, en dan de versie van nu. Voor mij is 1992 nog de middelbare school periode, maar het raakt wel steeds meer herinneringen. Je vindt beide versies op YouTube en hieronder. Ook kun je de komende dagen op Studio040, de zender van Eindhoven en omgeving, op TV kijken.

De stijl en opmaak is uiteraard ook sterk veranderd. De tijd heeft niet stil gestaan, maar het is ook het werk van Michiel Bosgra. Hij heeft 12,5 jaar aan het roer heeft gestaan van Studio040. Deze premiere was dan ook het moment hem even te bedanken! Het stokje is in dit jaar al overgenomen door het duo Mike Weerts en Tjeerd Adema.

Eindhovens Stadsjournaal 1992
Eindhovens Stadsjournaal 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.