Magisto: automatisch video’s bewerken, online, op Android, iPad of iPhone.

Het bewerken van video’s is een tijdrovend klusje. Eigenlijk weet je hoe het moet: door een goede voorbereiding met oa script, storyboard & draaiboek en achteraf door de tijd te nemen voor spotten en monteren bespaar je een hoop tijd. Deze manier van werken komt ten goede aan de kwaliteit.

Dat geldt althans voor een georganiseerde film of reportage, want dat is niet altijd te doen of de moeite waard. Want hoe vaak film je juist spontaan een gebeurtenis? Van privé  tot zakelijk, van een verjaardagsfeestje tot bedrijfsuitje. Dan heb je dus geen voorbereid plan voor de te schieten beelden, laat staan het verhaal dat je wil vertellen. Spotten gaat nog wel lukken en soms is het resultaat met veel zweet en tranen nog best aardig.

Of maak je film automatisch met Magisto

Magisto is een volledig automatische toepassing waar ik vandaag tegenaan liep. Je kunt een app voor Android of iOS (iPad & iPhone) installeren of naar de website Magisto.com gaan. Vervolgens kies je de filmpjes die je wilt gebruiken & de muziek die je eronder wil horen.

Magisto probeert hier vervolgens scene’s in te herkennen, gezichten en opvallende (stem)geluiden en plakt deze aan elkaar. In de montage zitten nog wat effecten, zoals de manier waarop scene’s in elkaar overlopen en een filter over de beelden om ze bijvoorbeeld een oude uitstraling mee te geven.

Geen instellingen!

Zoals gezegd is Magisto volautomatisch. De enige instellingen die je kunt doen zijn dus welke films & welke soundtrack Magisto moet gebruiken. Muziek is onderverdeeld in enkele duidelijke categorieën en voorzien van herkenbare muziek van grote namen. Tenzij je erg je best gaat doen en vooraf films op knipt heb je niet veel te zeggen over het eindresultaat. Maar is dat erg?

Hieronder zie je twee video’s. Beiden zijn gevormd uit dezelfde bron: opnames van de Social Media Club Eindhoven editie van oktober. De eerste mijn versie, met de hand aan elkaar geknoopt. De tweede de automatisch bewerkte video van Magisto. De eerste dus met heel wat tijd erin, de tweede alleen de tijd bij het wachten tot de upload gereed was. Oordeel zelf:

 

Delen en inkomsten

Magisto is gratis. Tenminste, het maken van de video’s kost niets. Je betaalt alleen als je de gecreëerde opname wil downloaden, van $0,99 voor de lage resolutie van 360p tot $2,99 voor 720p. Maar of je dat nodig hebt?

De video kun je namelijk ook op Magisto zelf bekijken en met de sharebuttons voor Facebook, Twitter of email verspreiden,  of… uploaden naar YouTube. Aan het einde van de video staat wel Magisto groot in beeld en door de gebruikte geluidsfragmenten worden er automatisch advertenties vertoond. Voor een groot evenement geen optie dus, maar voor kleine bijeenkomsten of huis- tuin- en keukengebruik prima.

Je vindt Magisto op Google Play, de App Store & online. In de online versie kun je tot 25 losse filmpjes  en max 1000 Mb gebruiken voor een Magisto, in de Android app via smartphone 10 films. Deze worden uiteindelijk ook eerst verstuurd, zorg dus dat je op WiFi zit of zet eerst opnames op je laptop of PC. Bijvoorbeeld met Dropbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.