Mijn eerste Pecha Kucha bij Social Mediaclub Antwerpen: de e-bakfiets

Pecha kucha voorbereidingEerder schreef ik al over de presentatievorm Pecha Kucha, afgelopen maandag heb ik eindelijk zelf een Pecha Kucha gehouden. Ik mocht deze presentatie geven bij de Social Media Club Antwerpen, op de locatie van Idealabs. Eindelijk de kans om zelf te ervaren hoe het is om met 20 slides à 20 seconden voor een publiek te staan.

Alles zit in de voorbereiding. Daarom heb ik als onderwerp iets gepakt wat me welbekend is: de elektrische bakfiets. Daar heb ik eerder een jaar lang over geblogd en dus had ik genoeg informatie beschikbaar. Mijn doel was het publiek enthousiast te maken over de e-bakfiets. Goed, en ook om gewoon bij te dragen aan een leuke avond.

Met die gedachtes in mijn achterhoofd ben ik mogelijke argumenten gaan opschrijven om het publiek mee te krijgen. Zowel enthousiasmeren voor de bakfiets, als te betrekken bij de presentatie. Eerst een brainstorm op papier, en vervolgens een selectie van de punten op geeltjes om structuur aan tebrengen. Vervokgens de vertaling naar beeld op twintig slides en het uitschrijven van de tekst.

De structuur, als eerste:

  • een hele korte introductie over mezelf: moet gebeuren maar in feite het minst belangrijke voor het verhaal,
  • een binnenkomer naar publiek toe: wat zegt google over Belgen én Nederlanders en de vraag wie er een bakfiets heeft,
  • vervolgens argumenten voor – en tegen – waarom een bakfiets tof is:snel, goedkoop, verwarrend,
  • en tot slot na een samenvatting weer het publiek betrekken door een vraag over wie er nu ook een e-bakfiets wil.

Door deze opzet een paar keer te oefenen en vervolgens los te laten, maak je er een lopend verhaal van die je tijdens de presentatie zelf nog wat kunt variëren. De structuur staat immers! Publiek in Antwerpen reageerde in elk geval enthousiast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.