Klaar voor de start? Bakfietsen maar!

De komende week rij ik op een bakfiets door de stad. Een dikke vette bakfiets met trapondersteuning, zodat ik nóg harder door de stad kan jagen. Voor mij een mooie kans om zo’n ding eens echt uit te proberen. Is het echt handig?

Meteen een frisse start, met temperaturen zo rond het vriespunt. Maar, als oud postbode ooit geleerd: bij kou moet je gewoon harder trappen. Pas stoppen bij zweet op je rug, want da’s niet zo prettig voor je collega’s in de kantine bij een warme bak koffie. Wijze raad die op elke werkplek van pas komt. En daar gaat de bakfiets de meeste kilometers naar maken. Woon-werk verkeer. Ik woon in Tongelre en moet naar het Evoluon in Strijp. Dwars door de stad, en op de fiets ben je, ondanks de groene golf, zeker zo snel.

Verder deze week op het programma: Twitterfeest, vanavond in de Effenaar, maak ik dus helemaal de blits, Sinterklaas helpen met inkopen, boodschappen, broertje helpen met verhuizen en klussen, misschien een parcours uitzetten en de collega’s uitdagen, we zullen zien! Grootste test wordt misschien wel of die fiets de draai kan maken om via het gangpad de schuur in te komen.
De officiële start is om twee uur ’s middags op het Wilhelminaplein, tijdens de duurzame weekmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.