Pak Die Bak: voorzichtig gestart: topsnelheid 29 km per uur

Vanmiddag voorzichtig gestart met kleine rondjes op het Wilhelminaplein. Dat ging goed. Ik heb een bakfiets met twee wielen in bruikleen gekregen. Heel simpel gezegd: tussen het stuur en het voorwiel is een metertje extra frame gezet. De fiets is dus iets langer, maar blijft in feite een gewone tweewieler verder. Voor mij dus geen gekke instructies over het sturen of draaien. Alleen dan om niet op de fiets of het stuur te focussen, maar recht vooruit. Da’s mooi, want meestal moet je ook die kant op.


Pak die bak – Zaterdag, dag 1 weergeven op een grotere kaart

Met de andere deelnemers, waaronder dus de helft met een fiets zoals ik, en de andere helft met een driewieler, werden we nog even moed ingesproken door onder andere Piet van den Boom. Stadsdichter en mede bakfietser. Om echt goed te starten hebben enkele onder ons *kuch* toch ook nog even wat moed ingedronken in café Wilhemina, maar kort daarna moesten we er toch aan geloven: de tocht naar huis. Van sommige is nooit meer iets vernomen.

Althans, tot op het moment van schrijven, op de actiesite pakdiebak.nl en TwitterJoost Helms scheen ergens rond de Genneper Parken met een lege accu te staan. Ik vermoed dat hij de fiets ondersteuning gewoon vol open heeft gezet. Hieronder valt te lezen dat ook Piet even vol gas is gegaan en terecht trots is op zijn piek van 25 km per uur.

Enfin, hierboven een Google Maps met daarin mijn route. Topsnelheid 29 km/uur, tijdens de tocht naar huis gemiddeld bijna 20. Tweede tochtje was een rondje Tongelre met m’n oudste dochter, eigenlijk waren we op weg naar Tilburg maar bijna halverwege kreeg ze het koud en zijn we toch maar terug gegaan. Op naar dag 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.