Prikkel: Glossy wijkblad voor de Eindhovense wijk Doornakkers

Prikkel - Wijkblad Doornakkers Eindhoven“Ik wil wel columns schrijven voor het wijkblad. Dat heb ik eigenlijk nooit eerder gedaan en dat is ook precies iets wat ik op mijn werk niet doe.”

En zo startte ik aan een nieuw avontuur.  Samen met een club van vele vrijwilligers aan de slag voor nieuw leven voor het wijkblad voor Doornakkers, een deel van de wijk Tongelre in het oosten van Eindhoven. De oude redactie was gestopt na vele jaren trouwe dienst. Dat vonden een paar mensen toch zonde. Zij bedachten een oproep voor nieuwe aanwas: een A4 brochure met veel lege vlakken en blanco teksten. Dat was begin 2015. 

En wat bijeenkomsten, schaven, slijpen, uitzoekwerk later verscheen eerste editie in oktober 2015. Met een heus event in de Kruisruimte aan de Generaal Bothastraat is het vernieuwde wijkblad officieel gelanceerd. Met dank aan enkele sponsoren en vooral een mooie opkomst vanuit de wijk erg geslaagd. Voor ons als redactie een mijlpaal: Prikkel is geboren!

Je hoort het, grootse plannen! Zorgen dat we zoveel mogelijk zaken uit de wijk te laten zien, voor iedereen, van jong tot oud, binnen en buiten de wijk. En dat betekende ook een ander format en naam: Het wijkblad heet voortaan Prikkel en komt uit als glossy A5. Afgaande op de reacties is die opzet gewaardeerd door de bewoners uit de wijk. Meerdere malen gehoord bij het bezorgen: “Oh, klopt, ik heb een nee, nee sticker maar die wil ik wel hebben! Gooi maar binnen hoor!

Wijkblad Prikkel: alweer twee edities verder

De tweede editie is ook alweer gereed en vloog net voor kerst door de brievenbus. Dat ging alweer een stuk soepeler: dankzij een nieuwe lichting vrijwillige bezorgers was het zo gepiept. Na het oprichten van een stichting (vink!) is de volgende stap alles wat meer stroomlijnen, maar dat lijkt ook al vanzelf te gaan. Iedereen uit het huidige team heeft zijn plekje gevonden, mede dankzij veelvuldig email- en WhatsApp verkeer en een eerste dineetje om elkaar te leren kennen.

Voor mij is het ietsje meer werk geworden dan alleen een column, maar dit voelt prima. Enfin, vijf edities per jaar komen eraan! Via Issuu kun je een week of twee, drie na verschijnen de Prikkel ook digitaal lezen, mocht je helaas niet in Doornakkers wonen:

 

2 thoughts on “Prikkel: Glossy wijkblad voor de Eindhovense wijk Doornakkers

    1. Hoi! Jammer als u de inschrijving daardoor gemist heeft, hopelijk al eerder gespot in huis-aan-huis-krant of op social media van de organisatie van het Sint-event zelf. Het wijkblad staat daar los van. Het komt vijfmaal per jaar uit, soms past de publicatiedatum beter voor een evenement dan een andere keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.