ROOM for Thought: sta even stil bij het dagelijks leven

FotorolletjesWe leven in een visuele maatschappij. Communicatie verloopt meer en meer via (bewegende) beelden. Foto’s, maar vooral ook video: niet voor niets is YouTube wereldwijd de tweede grootste zoekmachine. Zelf drukken we ons ook steeds vaker in beeld uit. Elk mobieltje heeft camera en is vrijwel permanent verbonden, en daarmee wijzelf ook met onze (online) vrienden en familie. 

Ondertussen is er ook een trend tegen (of beter gezegd naast) deze ontwikkeling: namelijk weer even stil te staan bij de offline wereld om heen. Van slow food tot slow management, op het oog kneuterige initiatieven zoals wild breien (niets anders dan gewoon iets leuks doen met anderen), de groei van analoge fotografie, duurzaamheid, mindfullness: we kiezen er steeds vaker voor even wat langer stil te staan bij onze directe omgeving en echt te kijken en hopelijk ook genieten wat er in het hier en nu allemaal gebeurt.

Creëer een dagboek met kleine herinneringen

Dat betekent niet een terugkeer naar vroeger, wel een combinatie van. Zoals de applicatie Room For Thought, voor zowel Android als iOS. Na installatie geeft Room For Thought elke dag op willekeurige tijdstippen een signaal dat het tijd is voor een foto. Je opent de app en krijgt 10 seconden bedenktijd om eens goed om je heen te kijken. Vervolgens moet je een foto maken van (iets in) die omgeving. Zo creëer je een verrassend dagboek met snapshots uit je leven.

De foto’s kun je na het maken nog licht bewerken met een paar filters en eventueel delen. Ook kun je kijken welke snapshots anderen hebben gemaakt. Let wel, kijken zonder dat je andere gebruikers daadwerkelijk kunt volgen of reageren/liken op andere foto’s. Alleen een blik in het leven van een onbekende wereldburger, die net als jij even stilstaat bij zijn omgeving. Room… food for thought.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.